Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hovězí závitky se smetanovou omáčkou

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Hovězí závitky se smetanovou omáčkou

Milé hospodyňky, tento recept mám už něco přes 30 let od mé kámošky,protože nás tím jednou po silvestru na Nový rok pohostila a od té doby na to celá moje rodina pěje ódy a musím jim to vařit,ale zase né tak často,jen když třeba zvu děti na oslavu narozenin nebo jiných příležitostí. Takže nebojte se,vyzkoušejte a napište jaké to bylo.
    Suroviny: nepíšu množství,to už budete vědět
    hovězí plátky dle počtu osob
    sůl,pepř,hodně syrové cibule
    sádlo nebo olej
    Omáčka:
    mléko, zakysaná smetana,
    hl. mouka, šlehačka
    citr.šťáva na dochucení
    Příloha:
    Jedině bramborové knedlíky

Postup: Maso na plátky naklepat,osolit,opepřit a poklást je syr.cibulí,na plátky nakrájenou a smotat,jak španělský ptáčel. Čím víc dáte cibule,tím lépe
    Tyto závitky šupnete na rozehřátý tuk, zprudka opečete,přiklopit, jakmile pustí šťávu, která se vydusí tak podlévat vodou, ale né zase moc,jen aby byl takový pěkný sosík. Já teda toto pak strčím do vyhřáté trouby a dopékám,podlévám v ní, to maso má lepší chuť než když ho dusím na plotně pod pokličkou.
    Jakmile je maso měkké, vyndáte ho ze šťávy a tu teď dochutíte těmi ingrediencemi,co jsem napsala, no zkrátka taková klasická smetanová omáčka jak na svíčkovou. Podle chuti dosolit a okyselit. No a příloha jenom a jenom bramborový knedlík.
    Teda je to opravdu dobroučké, ta cibule té omáčce dá úplně jiný šmrnc. Jo a je to dost syté a chce to dobré pivko na slehnutí a vytrávení, tak raději udělejte větší množství.
    Přeji všem dobrou chuť a snad Vám bude chutnat jako nám. Věrka
    Ahojky VŠEM
    Věrka

Re: Hovězí závitky se smetanovou omáčkou

Tak Věruš, něco podobného dělám taky, říkám tomu námořnické maso, akorát je to zapečené s uvařenýma bramborama na loupačku, to maso s cibulí udělá tak dobrý sosík. S tou omáčkou to zkusím. Bramborové knedlíky milujeme a tak by nám to určitě chutnalo. Kolikrát udělám bramborový knedlík v mikrovlnce, za 7 min je hotový a než k němu něco udělám, tak ho většinou sežereme jen tak, bez ničeho. Bramborový knedlík my můžeme samotný.
    Ale tenhle recept určitě vyzkouším. Věruše
    Věruše

Comment

2x Věrko to může být i z vepřového masa. Já totiž hovězí skoro vůbec nejím. Nemám ho ráda. Hovězí jedině na polévku.

Comment

Tak děvčata:
        Jindro - můžeš si to udělat i z vepřového pokud nemusíš hovězí,já taky někdy dělám svíčkovou z vepř.kýty,zkus to a uvidíš.
        Věruše přihoď si tam tu smetanu,je to fakt vynikající, pohlazení na duši :P A jenom ten knedlík jo? Já ho v mikrovlnce neumím,vařím normálka ve vodě.
        Pak mi dejte vědět jaké to bylo.Ahoj Věrka
        Ahojky VŠEM
        Věrka

Comment

Pracuji...
        X