Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Srnčí kýta na smetaně

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Srnčí kýta na smetaně

Nejprve si připravím mořidlo na 1kg masa:0,75 l vody, do které dám 2 lžíce obyčejného octa, přidám koření(6 zrnek pepře,špetku tymiánu,6 zrnek nového
    koření,3 bobkové listy a nechám projít varem .
    Maso očistím, prošpikuji dle chuti slaninou a osolím(podle oka). Maso dám do skleněné zapékací mísy, přidám nakrájené 2 cibule,2mrkve,1 větší petržel a 1 větší celer a zaliju úplně vychladlým mořidlem.Takhle to nechám podle toho,kde to mám 2-4 dny a každý den to promíchávám.Maso musí být ponořené a obalené tou zeleninou.Teď v zimě jsem nechala naso naložené 3 dny ve sklípku v chladu.Někto to dává do lednice.Záleží na možnostech.Je lepší maso vykostit a odstranit všechnu sraženou krev(je takhle náchylnější na zkažení). Když nám maso odležené,tak ho přecedím.Rozpustím si asi půlku másla a na něm osmahnu všechnu zeleninu z nálevu i s kořením, do toho dám maso a dusím v troubě.Přidám asi 2 lžíce červeného vína a špetku koření DIVOČINA.Podlévám tím mořidlem a když dojde mořidlo,tak vodou.Když je to hotové, nechám v troubě trošku ztmavnout bez přikrytí. Hotové maso vydělám,snažím se vybrat koření a bobkový list a někdo to pasíruje, já to rozšlehám mixérem.
    Asi v půl litru smetany(nebo šlehačky) rozmíchám asi 10 dkg(já dávám od oka) hladkou mouku a tak omáčku zahustím a nechám povařit.
    Maso nakrájím a dám do omáčky na plech(husák) aby se maso při nabírání nedrobilo a přitom bylo zalité omáčkou.K tomu jedině houskový knedlík. Teď jsem dělala podle Ivanky v mikrovlnce a byl eňo ňuňo ( vysvětlím-moc dobrý).
    On je to takový univerzální recept,ale stejně si ho každý určitě dochutí po svém.My ho máme létama odzkoušený, takhle to dělala i moje mamka.

Re: Srnčí kýta na smetaně

Slavi já zleninu a koření podusím na másle a dám to na maso tak na 2 dny, taky výborný,a nejlepší je nastrouhaná zelenina i s kořením na sladkokyselo zavařená tak přeleji maso máslem a na to prdnu 2sklenice zeleniny.
    Někde jsem slyšela že maso z mrazáku sa nemusí tak dlouho mořit jako se to dělalo dřív protože rozmrzáním se rozkkládá a křehne.MARIE
    MARIE

Comment

Ahoj Maruško. Děkuji za dobrý nápad, hned příště vyzkouším,ale to víš,hned to nebude, protože si tu zvěřinu taky pošetřujeme.Měj se krásně.Slávinka

Comment

My toho taky nemáme moc ,ale 2lidi a 5 je rozdíl v konzumaci,nejvíc mne se.. že ti nemyslivci si mylí že máš hodně masa zadara,ale když by se to spočetlo
        (což nejde je to koníček)tak si můžem kupovat pravou svíčkovou .
        MARIE

Comment

Pracuji...
        X