Mražený hrášek " Bonduelle " vařím do měkka spolu s bobkovým listem, zárověň si uvařím asi 2 brambory nakrájené na kusy, hrášek sleji, přidám vařené brambory , máslo a teplé mléko, jako když se dělá bramborová kaše. Rozmixuji na kaši, dochutím solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou.
Je to vlastně taková hrachovobramborová kaše, takže nemusím zahuštovat moukou.
K tomu uzené, nebo jen párek, volské oko, co má kdo rád. Na trošce másla osmahnu cibulku, a dám na kaši. / jen pro manžela, já osmaženou cibulku nemusím /
Pokud mám uzené, uvařím polévku, kterou posílám do rubriky polévek.
Samozřejmě kaše je skvělá ze sušeného hrachu, který se namočí, ted mám novou zkušenost se žlutým půleným......bez namáčení !!!!
Je to vlastně taková hrachovobramborová kaše, takže nemusím zahuštovat moukou.
K tomu uzené, nebo jen párek, volské oko, co má kdo rád. Na trošce másla osmahnu cibulku, a dám na kaši. / jen pro manžela, já osmaženou cibulku nemusím /
Pokud mám uzené, uvařím polévku, kterou posílám do rubriky polévek.
Samozřejmě kaše je skvělá ze sušeného hrachu, který se namočí, ted mám novou zkušenost se žlutým půleným......bez namáčení !!!!
Comment