Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sváteční hovězí na zelenině

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sváteční hovězí na zelenině

    Potřebujeme:
    hovězí maso zadní na plátky
    mrkev
    kořenovou petržel
    nakládanou okurku
    Kostku VÝVAR (nebo Masox)
    sůl
    pepř
    cibule
    olej

    Cibulku nakrájíme na drobno, necháme zesklovatět a na to položíme naklepané hovězí plátky. Necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu (tolik, kolik chceme mít omáčky), přidáme jeden VÝVAR nebo Masox a necháme vařit, asi po půl hodině přidáme nakrájenou mrkev na asi 8cm kousky a stějně tak kořenovou petržel v poměru půl na půl. Necháme pod pokličkou dusit. Asi 10-15 minut před koncem vaření tam ještě přidáme nakrájenou okurku a dovaříme do měkka. Zahustíme a můžeme podávat s knedlíkem, rýží nebo i bramborami.
    Attached Files
    Věruše

  • #2
    Re: Sváteční hovězí na zelenině

    koukám, že jsou obrázky v obráceném pořadí, ale vy si to srovnáte, že. Věruše
    Věruše

    Comment


    • #3
      Re: Sváteční hovězí na zelenině

      Věruš, to se mi taky moc líbí, ty velké kousky zeleniny půjdou dobře vybrat, manžel dostane jen maso s omáčkou a já budu mít dvojnásobek zeleniny . Zkoušela jsi to i s jiným masem než vepřovým?
      Blanka

      Comment


      • #4
        Re: Sváteční hovězí na zelenině

        Blani, zkoušela jsem to i s vepřovým a kuřecím, ale s tím hovězím je to nejlepší. Je to takové pikantní. S kuřecím to moc nedělám, protože to maso je dřív hotové než ta zelenina a rozvářelo se mi. Ale to si tam každý může dát maso jaké mu vyhovuje. Ale to hovězí je takové šťavnatější. Jednou jsem to dělala z vepřového a dokonce s kolínkama (byla to rychlovka, neměla jsem moc času) a kupodivu to také šlo, jen tu zeleninu jsem nakrájela na menší kousky. Ale myslím si, že je to hovězí do této omáčky nejlepší.
        A Blani, já zeleninu nikdy nejedla, nesnášela jsem jí, dělalo se mi z ní špatně. Máma taky musela, všechno co bylo se zeleninou, vařit ve větších kusech, abych si to mohla vyndat. Ale byla jsem překvapená jak tahle kombinace mrkve, petržele a okurky, má bezvadnou chuť. A teď se po tomhle jídle můžu utlouct. Třeba to manželovi taky zachutná. Ale kdo nic nezkusí, tak nemůže vědět o co přichází. Věruše
        Věruše

        Comment


        • #5
          Re: Sváteční hovězí na zelenině

          Věruš, ve foru jsem se Tě ptala, zda jsi to zkoušela s vepřovým, teď už to vím. TO já taky jako holka nemohla zeleninu ani luštěniny vidět a teď to obojí zbožňujeme všichni doma, kromě nejstaršího syna, který zeleninu vypitvává.To mě čerti berou, ale vzpomenu si na sebe a brzdím. Snad taky jednou dostane rozum a pozná co je dobrý, viď Ahojky

          Comment


          • #6
            Re: Sváteční hovězí na zelenině

            ...to jo, Miruš. Neboj, třeba jednou tomu přijde na chuť. Já jí začala pomalu jíst až kolem 27-29 roku, kdy se mi narodily děti. A těm bylo nutné vařit zeleninku pro zdraví. A jak člověk musel ochutnávat, tak jsem tomu časem přišla na chuť. Neboj, to přijde. Nesmí se mu to pořád předhazovat. Zabejčí se a bude se pořád přesvědčovat, že to nejí a to by pak trvalo déle. Nech ho, chce to čas. I mně to trvalo 27 let. Věruše
            Věruše

            Comment

            Pracuji...
            X