Kureci prsicka osolime a opeprime, obalime v polohrube mouce a osmahneme do zlatova na oleji. Vyndame je, olej odstranime a dame pul na pul olivovy olej a maslo na kterem si zpenime cibulku, vytlacime dva cm sardelove pasty, rozmichame s cibulkou a jeste pridame lzicku kaparu. Pak pridame jednu mensi nakrajenou zelenou papriku a dva nakrajene strouzky cesneku a asi dve minutky (cesnek nesmi zhnednout zhorknul by) restujeme. Pak pridame primerene polohrube mouky aby se nam vytvorila jiska. Jenom chvilinku michame a prilijeme kureci vyvar, nebo bujon (asi tak dva hrnky), dame mensi lzicku tymianu a stejne rozmarynu a jedno mensi nakrajene rajcatko. Promichame a prsicka vlozime zpet do omacky a na velmi mirnem ohni dusime (varime) asi pul hodinky odkryte, obcas promichame aby se nam omacka nepripalovala. Je lepsi pouzivat kastroly nebo panve ze silnym dnem, teplota se distribuje stejnomerne. Jestlize se nam zda, ze je omacka moc husta prilejeme vyvaru. Podavame s cimkoliv. Doufam ze vam bude chutnat.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Kure ala vrtule
Collapse
X
-
-
Re: Kure ala vrtule
Chtěla bych se zeptat, jak chutnají ty kapary. Manžel mi je dovezl z Itálie a já se tu malou lahvičku bojím otevřít, aby se mi to nezkazilo, protože nevím kam je použít. Někde jsem slyšela, že je to hodně pálivé. Dá se do toho vůbec kousnout? Děkuji za radu. Martinka
Comment
-
Re: Kure ala vrtule
Martinko, pokud máš ráda olivy, tak kapary by ti měly taky budou chutnat. Je to takové " smradlavé" jak já říkám, ale já je miluju.Jsou ve slaném nálevu nebo myslím v sladkovinném. a Ale v podstatě je to jedno. Přidávám je do různých masových směsí. Pokud chceš, tak se podívek na recept Krůtí prsíčka podle hospodského, tam jsou. J.H.
Comment
-
Re: Kure ala vrtule
Moc vám děvčata děkuji za radu. Asi se už nebudu b át a skleničku otevřu. Stejně mi táta vyhrožuje, že už mi příště nic nepřiveze, když to ani nepoužiju. Tak se musím pochlapit a něco z těch kaparů uvařit. Pak vám napíšu, jak se mi to povedlo.Martinka
Comment
Comment