Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kure ala vrtule

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kure ala vrtule

    Kureci prsicka osolime a opeprime, obalime v polohrube mouce a osmahneme do zlatova na oleji. Vyndame je, olej odstranime a dame pul na pul olivovy olej a maslo na kterem si zpenime cibulku, vytlacime dva cm sardelove pasty, rozmichame s cibulkou a jeste pridame lzicku kaparu. Pak pridame jednu mensi nakrajenou zelenou papriku a dva nakrajene strouzky cesneku a asi dve minutky (cesnek nesmi zhnednout zhorknul by) restujeme. Pak pridame primerene polohrube mouky aby se nam vytvorila jiska. Jenom chvilinku michame a prilijeme kureci vyvar, nebo bujon (asi tak dva hrnky), dame mensi lzicku tymianu a stejne rozmarynu a jedno mensi nakrajene rajcatko. Promichame a prsicka vlozime zpet do omacky a na velmi mirnem ohni dusime (varime) asi pul hodinky odkryte, obcas promichame aby se nam omacka nepripalovala. Je lepsi pouzivat kastroly nebo panve ze silnym dnem, teplota se distribuje stejnomerne. Jestlize se nam zda, ze je omacka moc husta prilejeme vyvaru. Podavame s cimkoliv. Doufam ze vam bude chutnat.

  • #2
    Re: Kure ala vrtule

    No vidíš, teď jsem si ho teprve všimla a je tam všechno, co mám ráda. Kapary i sardelka. Asi budu muset koupit kuře, udělat kuřecí hody. Jednu půlu udělat podle tohoto a druhou podle tý krůty. Uvidím. Jituš , dnes dělám to Chilli, dám pak vědět. Pá.J.H.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Re: Kure ala vrtule

      Chtěla bych se zeptat, jak chutnají ty kapary. Manžel mi je dovezl z Itálie a já se tu malou lahvičku bojím otevřít, aby se mi to nezkazilo, protože nevím kam je použít. Někde jsem slyšela, že je to hodně pálivé. Dá se do toho vůbec kousnout? Děkuji za radu. Martinka

      Comment


      • #4
        Re: Kure ala vrtule

        Martinko,tak jestli jsi někdy jedla koupená sardelová očka,tak ta tmavá kulička uvnitř je právě kapara.Je to takové pikantní.Mně to například moc chutná a manžel zase kvůli tomu očka nejí. Takže já bych s kapary vařit nemohla,leda jen pro sebe. Daniela H.
        Daniela

        Comment


        • #5
          Re: Kure ala vrtule

          Jo a ještě, i otevřené ti to v ledničce vydrží hodně dlouho,takže to nemusíš spotřebovat najednou. D.H.
          Daniela

          Comment


          • #6
            Re: Kure ala vrtule

            Martinko, pokud máš ráda olivy, tak kapary by ti měly taky budou chutnat. Je to takové " smradlavé" jak já říkám, ale já je miluju.Jsou ve slaném nálevu nebo myslím v sladkovinném. a Ale v podstatě je to jedno. Přidávám je do různých masových směsí. Pokud chceš, tak se podívek na recept Krůtí prsíčka podle hospodského, tam jsou. J.H.
            Jana H.

            Comment


            • #7
              Re: Kure ala vrtule

              Pokud vim tak kapary nejsou ani tak palive, ale spise slane. Dava se jen lzicka a sardelove pasty taky jen trochu, nebojte se toho rybynou to nesmrsdi, vubec to nepoznate a jidlo bude mit smrnc

              Comment


              • #8
                Re: Kure ala vrtule

                Já tedy nevím, ale kapary, které já používám, jsou v slakokyselém nálevu, čili jako okurky,trošku slanější jsou, ale přijatelně,
                Iris

                Comment


                • #9
                  Re: Kure ala vrtule

                  Moc vám děvčata děkuji za radu. Asi se už nebudu b át a skleničku otevřu. Stejně mi táta vyhrožuje, že už mi příště nic nepřiveze, když to ani nepoužiju. Tak se musím pochlapit a něco z těch kaparů uvařit. Pak vám napíšu, jak se mi to povedlo.Martinka

                  Comment

                  Pracuji...
                  X