1 lzice sadla
600 g mleteho hoveziho (liboveho)
2 hrnky na kosticky nakrajene cibule
1 hrnek na kosticky nakrajene zelene papriky
4 lzicky na drobno nakrajeneho cesneku
2 lzicky chili koreni (ja davam min)
1 lzice esence
sul asi pul lzicky jinak podle chuti
2 lzicky mleteho kminu
1 lzicka oregana
1/4 lzicky cayenskeho pepre
1 plechovka celych rajcat asi 200g, jestli nemate muzete dat cerstva nakrajena rajcata
3 lzice rajskeho protlaku
1 lzicka cukru
2 hrnky vody
1 konzerva cervenych fazoli
Sadlo rozehrejeme v tezke hlubsi panvi, pridame mase a vareckou ho rozdrobime na kousky. Restujeme az je maso hotove asi 5 minut. Pridame cibuli, papriku, cesnek a chili. Take pridame esenci, sul, kmin, oregano a cayensky pepr, promichame a varime asi ctyri minuty. Jestlize mame cela nakladana rajcata dame je do hlubsi misy a rukou rozmackneme na kousky, pridame k masu i se stavou. Jestlize mame syrova rajcata pridame je nakrajena. Take pridame rajsky protlak, cukr a vodu. Dobre promichame a privedeme k varu. Snizime na maly ohen a bez poklicky varime asi 30 minut, obcas promichame.
Moje varianta, po triceti minutach pridam, konzervovane cervene fazole a jen prohreju.
Na talir muzeme pridat trochu zakysane smetany, nebo strouhany spise mekci syr.
600 g mleteho hoveziho (liboveho)
2 hrnky na kosticky nakrajene cibule
1 hrnek na kosticky nakrajene zelene papriky
4 lzicky na drobno nakrajeneho cesneku
2 lzicky chili koreni (ja davam min)
1 lzice esence
sul asi pul lzicky jinak podle chuti
2 lzicky mleteho kminu
1 lzicka oregana
1/4 lzicky cayenskeho pepre
1 plechovka celych rajcat asi 200g, jestli nemate muzete dat cerstva nakrajena rajcata
3 lzice rajskeho protlaku
1 lzicka cukru
2 hrnky vody
1 konzerva cervenych fazoli
Sadlo rozehrejeme v tezke hlubsi panvi, pridame mase a vareckou ho rozdrobime na kousky. Restujeme az je maso hotove asi 5 minut. Pridame cibuli, papriku, cesnek a chili. Take pridame esenci, sul, kmin, oregano a cayensky pepr, promichame a varime asi ctyri minuty. Jestlize mame cela nakladana rajcata dame je do hlubsi misy a rukou rozmackneme na kousky, pridame k masu i se stavou. Jestlize mame syrova rajcata pridame je nakrajena. Take pridame rajsky protlak, cukr a vodu. Dobre promichame a privedeme k varu. Snizime na maly ohen a bez poklicky varime asi 30 minut, obcas promichame.
Moje varianta, po triceti minutach pridam, konzervovane cervene fazole a jen prohreju.
Na talir muzeme pridat trochu zakysane smetany, nebo strouhany spise mekci syr.
Comment