Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Chili con carne podle Emerila

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Chili con carne podle Emerila

    1 lzice sadla
    600 g mleteho hoveziho (liboveho)
    2 hrnky na kosticky nakrajene cibule
    1 hrnek na kosticky nakrajene zelene papriky
    4 lzicky na drobno nakrajeneho cesneku
    2 lzicky chili koreni (ja davam min)
    1 lzice esence
    sul asi pul lzicky jinak podle chuti
    2 lzicky mleteho kminu
    1 lzicka oregana
    1/4 lzicky cayenskeho pepre
    1 plechovka celych rajcat asi 200g, jestli nemate muzete dat cerstva nakrajena rajcata
    3 lzice rajskeho protlaku
    1 lzicka cukru
    2 hrnky vody
    1 konzerva cervenych fazoli

    Sadlo rozehrejeme v tezke hlubsi panvi, pridame mase a vareckou ho rozdrobime na kousky. Restujeme az je maso hotove asi 5 minut. Pridame cibuli, papriku, cesnek a chili. Take pridame esenci, sul, kmin, oregano a cayensky pepr, promichame a varime asi ctyri minuty. Jestlize mame cela nakladana rajcata dame je do hlubsi misy a rukou rozmackneme na kousky, pridame k masu i se stavou. Jestlize mame syrova rajcata pridame je nakrajena. Take pridame rajsky protlak, cukr a vodu. Dobre promichame a privedeme k varu. Snizime na maly ohen a bez poklicky varime asi 30 minut, obcas promichame.
    Moje varianta, po triceti minutach pridam, konzervovane cervene fazole a jen prohreju.
    Na talir muzeme pridat trochu zakysane smetany, nebo strouhany spise mekci syr.
    Attached Files

  • #2
    Re: Chili con carne podle Emerila

    Jituš děkuju, já to někdy zkusím. J.H.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Re: Chili con carne podle Emerila

      Jituš co je to za esenci co uvádíš v receptu?? Maruška
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Re: Chili con carne podle Emerila

        marus recept na Emerilovy esenci je take v receptech, je to koreni

        Comment


        • #5
          Re: Chili con carne podle Emerila

          ja do nej pridavam dve kostky tmave cokolady .kdyz nemam tak i mlecnou zvyrazni chut

          Comment


          • #6
            Re: Chili con carne podle Emerila

            Jituško, co k tomu víc dodat, když si kluk odnesl zbytek a já si musím vařit dnes oběd. Já používám hovězí strašně málo, ale tady to sedí. bylo opravdu moc a moc dobrý, rozhodně jsem to nevařila naposled. Až zase koupím hovězí, tak to určitě znovu udělám.Oregáno s tymiánem jsem ještě nikdy nezkoušela dát dohromady. A jak vidím, tak to jde.Ostrá jídla máme vůbec rádi. Ale trefila jsem to akorát. My jsme se pak bavili s Tomášem a ten říkal, že jsem to už kdysi vařila, ale prý to bylo jinačí. To je možný, protože receptů na Chlli tady koluje už dost. Fakt nám to moc chutnalo. Jituško a je nějaký rozdíl mezi tímto Chlli a texaským? Je to asi taky krajové, že? Jako tady.Takže, recept je moc dobrý a doporučuji, kdo má rád ostrá jídla.
            Škoda jsem to nevyfotila, bylo to jako tvoje na obrázku.
            Jana H.

            Comment


            • #7
              Re: Chili con carne podle Emerila

              Jani, to je fantasticky, ja jsem jen chtela, aby si mi to popsala trochu lepe, takhle to uplne staci. Jsem rada ze chutnalo, mozna ho budu delat dneska, protoze uz mam v lednici jen mlete a kureci a to jsme meli vcera. Jo a asi mas pravdu, tyhle veci jsou krajovy, ale moc se nerozlisuji.

              Comment

              Pracuji...
              X