Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

    suroviny : brambory, fleky , nejlépe doma vyrobené, anglická slanina,cibule, sůl, pepř , mletá červená parika,kmín drcený, olej nebo sádlo.

    Uvařím brambory ve šlupce, nechám vychladnout, oloupu a nakrájím na čtvrtky, na oleji nebo sále osmahnu cibuli, nakrájenou slaninku na nadrobno, přihodím brambory a roštouchám je , osolím a dám pepř, kmín, opékám a opékám, opekám je hodně a seškrabuji ode dna hrnce nebo pánve ,míchám a míchám. Pak přisypu červenou mletou papriku, pozor na spálení a uvařené fleky / případně dochutím, neškodí troška málo ostrého. Případne dám kousek másla, aby se paprika dobře rozpustila. Prohřeju, lze přidat k závěru trochu porku na kolečka, k tomu kyselou okurku nebo čalamádu.
    P.s. domácí těstoviny jsou rozhodně přínosem.
    Nej recept : na 125 g polohrubé mouky smíchané se 125 g hrubé -připadne 1 velké vejce a 3- 4 žloutky,já vím, hrůza, ale výsledek je skvělý.
    Pořádně zpracovat,až je těsto hladké, rozválet, nechat trochu oschnout,já to dávám na sušák na prádlo, pak už jen krájím, nudle, flíčky atd.
    Co nespotřebuji hned, usuším, nebo dám syrové do ledničky, vydrží určitě 2- 3 dny.
    Attached Files
    Last edited by iris; 05.08.2010, 16:26.
    Iris

  • #2
    Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

    Ahojky já je snad budu muset doma ještě víc rozmazlit a udělat ty domácí nudle. Ivana? M
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

      Jo jo, ale pak už ty kupovaný chtít nebudou,neumím si představit kuřecí polévku bez domácích nudlí. Moc zdravím, moc.
      Iris

      Comment


      • #4
        Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

        Čauky děvčata, určitě nebudou chtít jiné,u nás do hovězí nebo drůbeží,jedině domácí nudle, ani mě nechutnají, žádné kupované do polévky !!!! Iris to vyzkouším,i když ta kombinace brambor a nudlí odrazuje, !!!
        Pá Hančí
        Hančí

        Comment


        • #5
          Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

          Já bych taky do hovězí a slepičí polévky nedala kupovanou zavářku Do polévky na talíří dejte podle chuti co kdo snese čestvý strouhaný křen,Je to výborně a je to zdroj vit.C po celou zimu i léto.DOPORUČUJI Maruška
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

            Já bych taky do hovězí a slepičí polévky nedala kupovanou zavářku Do polévky na talíří dejte podle chuti co kdo snese čestvý strouhaný křen,Je to výborně a je to zdroj vit.C po celou zimu i léto.DOPORUČUJI Maruška
            MARUŠKA

            Comment


            • #7
              Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

              Pro Hančí : chce to vyzkoušet, Grenadýrský pochod, nebo -li MARŠ je starý recept, mám kuchařku z r.1818 a už tam ten recept je, tehdy to zapékali v troubě. Kombinace brambor a fleků je překvapivě dobrá, hlavně hodně slaninky a cibule. A slaninku usmažit dokřupava,kupuju tu lepší, aby tam bylo více uzeného masa.
              Moc zdravím.
              Jinak domácí těstoviny jsou domácí, jedině " Babičiny nudle z obchodu - no jakž takž, ale do polévky zásadně nezavařuji rovnou, ale uvařím je zvlášt,pak mám vývar čistý. Zdraví Iris
              Iris

              Comment


              • #8
                Re: Grenadýrský pochod podle mé tchýně z Bratislavy

                Iris, no tak až budu moct, někdy asi vyzkouším.Přesvědčila jsi mě.Vzpomínám, na nějakou babiččinu kombinaci nudlí a brambor v nějaké polévce,ale už nevím, co to bylo zač??? :P Ach ta skleróza!!! Pá,pá,pá
                Hančí

                Comment

                Pracuji...
                X