Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřecí perkelt s noky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kuřecí perkelt s noky

    Suroviny : kuřecí maso / já používám prsa/ olej,cibule, mletá paprika sladká, sůl, pepř, bobkový list, nové koření,hl. mouka, šlehačka, cukr, citonová štáva nebo ocet, jedno rajče./ v druhé variantě přidávám i čerstvou červenou papriku na proužky, na podlití vývar, já většinou podlévám zeleninovým z podravky , nebo vodou.

    Na noky : na 25O g hrubé mouky - l vejce, sůl, lžička kypřícího prášku a trošku mléka./ případně čerstvou petrželku/

    Maso nakrájíme na kousky, cibuli zpěníme na oleji a opečeme maso, až se voda vydusí, osolíme a těsně před podlitím zasypeme mletou paprikou/ pozor na připálení/ já si na tu chviličku raději hrnec odstavím, podlejeme, přidáme bobkový list, nové koření,pepř, nakrájené rajče a dusíme.
    Když je maso měkké, zalijeme šlahačkou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, převaříme, dochutíme cukrem a citronovou štávou nebo octem. Můžeme přidat trošku ostrého dochucovalda. / chili apod./

    noky : suroviny smícháme a dáme tolik mléka, nebo vody, aby vzniklo polotuhé těstíčko, přes síto na halušky zavaříme do osolené vody, vaříme asi 5 min. Přecedíme, propláchneme hned studenou vodou, zakápneme troškou oleje a promícháme.
    K perkeltu jsou noky nej, ale samozřejmě se může podávat i s knedlíkem.

  • #2
    Re: Kuřecí perkelt s noky

    Dobrý den Iris, zaujal mě Váš recept hlavně noky. Já něco podobného také dělám, ale máme to pod názvem halušky těstovinové. Recept mám z hladké mouky bez prášku jinak ostatní přísady stejné a dělám to přes takový cedník, s otvory asi jako malíček u ruky. Převážně přílohu dělám kuře s česnekem, paprikou mletou i někdy používám koření na pečená žebírka a nechám vydusit sos a potom zamíchám halušky. Někdy když je sosu více odeberu, aby nebylo moc mastné. Mají to moc rádi. Zdravím

    Comment

    Pracuji...
    X