Suroviny : kuřecí maso / já používám prsa/ olej,cibule, mletá paprika sladká, sůl, pepř, bobkový list, nové koření,hl. mouka, šlehačka, cukr, citonová štáva nebo ocet, jedno rajče./ v druhé variantě přidávám i čerstvou červenou papriku na proužky, na podlití vývar, já většinou podlévám zeleninovým z podravky , nebo vodou.
Na noky : na 25O g hrubé mouky - l vejce, sůl, lžička kypřícího prášku a trošku mléka./ případně čerstvou petrželku/
Maso nakrájíme na kousky, cibuli zpěníme na oleji a opečeme maso, až se voda vydusí, osolíme a těsně před podlitím zasypeme mletou paprikou/ pozor na připálení/ já si na tu chviličku raději hrnec odstavím, podlejeme, přidáme bobkový list, nové koření,pepř, nakrájené rajče a dusíme.
Když je maso měkké, zalijeme šlahačkou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, převaříme, dochutíme cukrem a citronovou štávou nebo octem. Můžeme přidat trošku ostrého dochucovalda. / chili apod./
noky : suroviny smícháme a dáme tolik mléka, nebo vody, aby vzniklo polotuhé těstíčko, přes síto na halušky zavaříme do osolené vody, vaříme asi 5 min. Přecedíme, propláchneme hned studenou vodou, zakápneme troškou oleje a promícháme.
K perkeltu jsou noky nej, ale samozřejmě se může podávat i s knedlíkem.
Na noky : na 25O g hrubé mouky - l vejce, sůl, lžička kypřícího prášku a trošku mléka./ případně čerstvou petrželku/
Maso nakrájíme na kousky, cibuli zpěníme na oleji a opečeme maso, až se voda vydusí, osolíme a těsně před podlitím zasypeme mletou paprikou/ pozor na připálení/ já si na tu chviličku raději hrnec odstavím, podlejeme, přidáme bobkový list, nové koření,pepř, nakrájené rajče a dusíme.
Když je maso měkké, zalijeme šlahačkou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, převaříme, dochutíme cukrem a citronovou štávou nebo octem. Můžeme přidat trošku ostrého dochucovalda. / chili apod./
noky : suroviny smícháme a dáme tolik mléka, nebo vody, aby vzniklo polotuhé těstíčko, přes síto na halušky zavaříme do osolené vody, vaříme asi 5 min. Přecedíme, propláchneme hned studenou vodou, zakápneme troškou oleje a promícháme.
K perkeltu jsou noky nej, ale samozřejmě se může podávat i s knedlíkem.
Comment