Připravím si asi 1 kg masa nakrájeného na proužky.U mně je to směs vepř.plece, jazyka,srdce,ledvinky a jater.Nejdříve na tuku zpěním cibuli a potom přidám pytlík mražené zeleniny na svíčkovou a restuji jako pod svíčkovou.Když je zelenina pěkně opečená přidám maso a krátce opeču.Potom podliji teplou vodou, přidám nové koření,bobkový list a sůl a dusím za občasného zamíchání do měkka.Když je maso měkké, zahustím omáčku hladkou moukou rozmíchanou ve šlehačce./Kdo je zvyklý může i zásmažkou z másla a hl.mouky a potom přidá šlehačku nebo smetanu/.Omáčku můžete přepasírovat přes cedník,ale není to nutné.Nakonec se dochutí solí,pepřem,cukrem a octem /horkým/ a ještě krátce provaří.Kdo chce může před dosolením přidat kostičku masoxu.Podává se s houskovým knedlíkem. Tak snad jsem na nic nezapoměla a nechte si chutnat. Daniela H.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Pajšl aneb plíčky na smetaně
Collapse
X
-
Re: Pajšl aneb plíčky na smetaně
Ahoj Danielo, tak tys to vylepšila. Maminka ho vařívávala, jen co se pamatuju, bez zeleniny, jen tymiánem. A jen ze srdíčka, i když původně ho dělala z plíčků, ale my s bráchou jsme to nechtěli jíst. Pak zahustila mlékem s moukou a ochutila octem. Ale to jsou jen vzpomínky a je ti už dávno. Měj se Jana H.
Comment