Připravím si asi 1 kg masa nakrájeného na proužky.U mně je to směs vepř.plece, jazyka,srdce,ledvinky a jater.Nejdříve na tuku zpěním cibuli a potom přidám pytlík mražené zeleniny na svíčkovou a restuji jako pod svíčkovou.Když je zelenina pěkně opečená přidám maso a krátce opeču.Potom podliji teplou vodou, přidám nové koření,bobkový list a sůl a dusím za občasného zamíchání do měkka.Když je maso měkké, zahustím omáčku hladkou moukou rozmíchanou ve šlehačce./Kdo je zvyklý může i zásmažkou z másla a hl.mouky a potom přidá šlehačku nebo smetanu/.Omáčku můžete přepasírovat přes cedník,ale není to nutné.Nakonec se dochutí solí,pepřem,cukrem a octem /horkým/ a ještě krátce provaří.Kdo chce může před dosolením přidat kostičku masoxu.Podává se s houskovým knedlíkem.
Tak snad jsem na nic nezapoměla a nechte si chutnat. Daniela H.

Comment