Sekaná roláda s paprikami
Ingredience:
350 g mletého masa (hovězího)
2 opečené oloupané papriky
1 až 2 salsicce (nebo nějaké klobásy podle chuti)
2 lžíce strouhaného parmazánu (já použila sýr grana padana)
50 g sýra scamorza nebo provola (nebo jiný „tvrdší“ sýr výraznější chutě)
olivový olej panenský
4 plátky staršího chleba
2 vejce
4 brambory
šalvěj a rozmarýn
1 stroužek česneku
Postup:
Nejdříve si připravíme brambory: oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vodu do kastrolu a když začne vřít, přidáme brambory, špetku soli a necháme vařit 5 minut. Slejeme je, dáme do mísy, přidáme 2/3 lžíce olivového oleje, trochu rozmarýnu, šalvěje, česnek nakrájený na kousky a opatrně promícháme.
Nyní si přípravíme sekanou. Odkrojíme ze staršího chleba kůrku a namočíme jej do mléka (nebo do vody). Mleté maso dáme do mísy, přidáme parmazán (já dala grana padana), vymačkaný chleba, vejce, sýr nakrájený na kostky a osolíme. Pořádně promícháme.
Z tého hmoty vytvoříme na pečícím papíře obdélník. Přikrujeme celou plochu masa oloupanými paprikami. Podél jedné strany položíme salsicciu, může být i nějaká klobása, podle vlastní chuti a pomocí pečícího papíru, směrem od salsicce, začnem rolovat. Pořádně uzavřeme konce a sekanou „protáhneme“ strouhankou.
Sekanou dáme do pekáče, přidáme „nit“ olivového oleje a předem připravené brambory.
Pečeme přibližně 40 minut na 200°C.
Ingredience:
350 g mletého masa (hovězího)
2 opečené oloupané papriky
1 až 2 salsicce (nebo nějaké klobásy podle chuti)
2 lžíce strouhaného parmazánu (já použila sýr grana padana)
50 g sýra scamorza nebo provola (nebo jiný „tvrdší“ sýr výraznější chutě)
olivový olej panenský
4 plátky staršího chleba
2 vejce
4 brambory
šalvěj a rozmarýn
1 stroužek česneku
Postup:
Nejdříve si připravíme brambory: oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vodu do kastrolu a když začne vřít, přidáme brambory, špetku soli a necháme vařit 5 minut. Slejeme je, dáme do mísy, přidáme 2/3 lžíce olivového oleje, trochu rozmarýnu, šalvěje, česnek nakrájený na kousky a opatrně promícháme.
Nyní si přípravíme sekanou. Odkrojíme ze staršího chleba kůrku a namočíme jej do mléka (nebo do vody). Mleté maso dáme do mísy, přidáme parmazán (já dala grana padana), vymačkaný chleba, vejce, sýr nakrájený na kostky a osolíme. Pořádně promícháme.
Z tého hmoty vytvoříme na pečícím papíře obdélník. Přikrujeme celou plochu masa oloupanými paprikami. Podél jedné strany položíme salsicciu, může být i nějaká klobása, podle vlastní chuti a pomocí pečícího papíru, směrem od salsicce, začnem rolovat. Pořádně uzavřeme konce a sekanou „protáhneme“ strouhankou.
Sekanou dáme do pekáče, přidáme „nit“ olivového oleje a předem připravené brambory.
Pečeme přibližně 40 minut na 200°C.
Comment