Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sekaná roláda s paprikami ...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sekaná roláda s paprikami ...

    Sekaná roláda s paprikami

    Ingredience:
    350 g mletého masa (hovězího)
    2 opečené oloupané papriky
    1 až 2 salsicce (nebo nějaké klobásy podle chuti)
    2 lžíce strouhaného parmazánu (já použila sýr grana padana)
    50 g sýra scamorza nebo provola (nebo jiný „tvrdší“ sýr výraznější chutě)
    olivový olej panenský
    4 plátky staršího chleba
    2 vejce
    4 brambory
    šalvěj a rozmarýn
    1 stroužek česneku

    Postup:
    Nejdříve si připravíme brambory: oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vodu do kastrolu a když začne vřít, přidáme brambory, špetku soli a necháme vařit 5 minut. Slejeme je, dáme do mísy, přidáme 2/3 lžíce olivového oleje, trochu rozmarýnu, šalvěje, česnek nakrájený na kousky a opatrně promícháme.

    Nyní si přípravíme sekanou. Odkrojíme ze staršího chleba kůrku a namočíme jej do mléka (nebo do vody). Mleté maso dáme do mísy, přidáme parmazán (já dala grana padana), vymačkaný chleba, vejce, sýr nakrájený na kostky a osolíme. Pořádně promícháme.

    Z tého hmoty vytvoříme na pečícím papíře obdélník. Přikrujeme celou plochu masa oloupanými paprikami. Podél jedné strany položíme salsicciu, může být i nějaká klobása, podle vlastní chuti a pomocí pečícího papíru, směrem od salsicce, začnem rolovat. Pořádně uzavřeme konce a sekanou „protáhneme“ strouhankou.

    Sekanou dáme do pekáče, přidáme „nit“ olivového oleje a předem připravené brambory.

    Pečeme přibližně 40 minut na 200°C.
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 25.11.2012, 08:48.
    Soňa

  • #2
    No toto vyskúšam určite. Moji jedlíci sú na takéto dobrotky vysadení. Díky za recept
    Zdravím
    Zuzana

    Comment

    Pracuji...
    X