Pro Jituli, snad je to ono,co myslíš, taky jí máme rádi!!!!
HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA
1 kg vepř kýty
200 g šunky
135 g okurky sterilované
30 g soli
120 g kořenové zeleniny(celer,mrkev, petržel)
85 g cibule
150 g tuku
50 g slaniny
3 g divoké koření(nové koření,celý pepř,bobkový list,tymián)
25 g citrón
50 g ocet
900 g vody
100 g hladké mouky
50 g hořčice plnotučné
20 g cukru
500 g mléka
100 g smetany 12%
Kýtu protkneme(prošpikujeme) polovinou šunky a kyselou okurkou.Na polovině dávky tuku (s na kostičky nakrájenou slaninou), podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.Do základu přidáme osolené maso,opláchnutý a na kolečka nakrájený citrón,maso zastříkneme octem,mírně zalijeme vodou a přikryté dusíme do měkka.Během dušení maso obracíme a podléváme, podle potřeby teplou vodou.Měkké maso vyjmeme.Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a mouky,rozředíme vodou,dochutíme hořčicí,cukrem a vaříme za stálého míchání nejméně ½ hod.Během varu přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou.Hotovou omáčku přecedíme a znovu krátce povaříme.Zbylou polovinu šunky a okurky, dáváme nakrájené na jemné nudličky ,na každou porci masa na talíři.
Omáčka je smetanově nažloutlá,má jemnou nakyslou vůni a chuť a je hustší
Až to jednou vyzkoušíš,upravíš si ingredience, podle vaší chuti sama.Je dobrá proleželá,druhý den ,jako svíčková. K tomu dobrý houskový knedlík a nemá to chybu, tak ať se ti povede a dobrou chuť :P :P :P
přeje Hančí
Zdroj -Receptury teplých pokrmů
HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA
1 kg vepř kýty
200 g šunky
135 g okurky sterilované
30 g soli
120 g kořenové zeleniny(celer,mrkev, petržel)
85 g cibule
150 g tuku
50 g slaniny
3 g divoké koření(nové koření,celý pepř,bobkový list,tymián)
25 g citrón
50 g ocet
900 g vody
100 g hladké mouky
50 g hořčice plnotučné
20 g cukru
500 g mléka
100 g smetany 12%
Kýtu protkneme(prošpikujeme) polovinou šunky a kyselou okurkou.Na polovině dávky tuku (s na kostičky nakrájenou slaninou), podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.Do základu přidáme osolené maso,opláchnutý a na kolečka nakrájený citrón,maso zastříkneme octem,mírně zalijeme vodou a přikryté dusíme do měkka.Během dušení maso obracíme a podléváme, podle potřeby teplou vodou.Měkké maso vyjmeme.Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a mouky,rozředíme vodou,dochutíme hořčicí,cukrem a vaříme za stálého míchání nejméně ½ hod.Během varu přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou.Hotovou omáčku přecedíme a znovu krátce povaříme.Zbylou polovinu šunky a okurky, dáváme nakrájené na jemné nudličky ,na každou porci masa na talíři.
Omáčka je smetanově nažloutlá,má jemnou nakyslou vůni a chuť a je hustší
Až to jednou vyzkoušíš,upravíš si ingredience, podle vaší chuti sama.Je dobrá proleželá,druhý den ,jako svíčková. K tomu dobrý houskový knedlík a nemá to chybu, tak ať se ti povede a dobrou chuť :P :P :P
přeje Hančí
Zdroj -Receptury teplých pokrmů
Comment