Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hamburská vepřová kýta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hamburská vepřová kýta

    Pro Jituli, snad je to ono,co myslíš, taky jí máme rádi!!!!

    HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA
    1 kg vepř kýty
    200 g šunky
    135 g okurky sterilované
    30 g soli
    120 g kořenové zeleniny(celer,mrkev, petržel)
    85 g cibule
    150 g tuku
    50 g slaniny
    3 g divoké koření(nové koření,celý pepř,bobkový list,tymián)
    25 g citrón
    50 g ocet
    900 g vody
    100 g hladké mouky
    50 g hořčice plnotučné
    20 g cukru
    500 g mléka
    100 g smetany 12%

    Kýtu protkneme(prošpikujeme) polovinou šunky a kyselou okurkou.Na polovině dávky tuku (s na kostičky nakrájenou slaninou), podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.Do základu přidáme osolené maso,opláchnutý a na kolečka nakrájený citrón,maso zastříkneme octem,mírně zalijeme vodou a přikryté dusíme do měkka.Během dušení maso obracíme a podléváme, podle potřeby teplou vodou.Měkké maso vyjmeme.Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a mouky,rozředíme vodou,dochutíme hořčicí,cukrem a vaříme za stálého míchání nejméně ½ hod.Během varu přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou.Hotovou omáčku přecedíme a znovu krátce povaříme.Zbylou polovinu šunky a okurky, dáváme nakrájené na jemné nudličky ,na každou porci masa na talíři.
    Omáčka je smetanově nažloutlá,má jemnou nakyslou vůni a chuť a je hustší

    Až to jednou vyzkoušíš,upravíš si ingredience, podle vaší chuti sama.Je dobrá proleželá,druhý den ,jako svíčková. K tomu dobrý houskový knedlík a nemá to chybu, tak ať se ti povede a dobrou chuť :P :P :P
    přeje Hančí

    Zdroj -Receptury teplých pokrmů
    Hančí

  • #2
    Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

    Znám a mohu jen doporučit. Když byl syn ještě doma, tak jsem mu ji dělávala. Fakt dobrá. Jana H.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

      Milé děvčata,já ji mám taky ráda (říkám tomu omáčka Přístav) a to proto,že jsem si nikdy nezapamatovala název.
      - může se protnout i klobásou místo šunky a postup je stejný.Zdena J.

      Comment


      • #4
        Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

        Přidávám foto.
        Attached Files
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

          Ahoj Jani H.,mam vytahnute veprove maso a tak jsem asi kapla na to co budu zitra varit.Musim jeste zkontrolovat lednicku,abych mela potrebne suroviny a uvarim to.Zde je vyhoda,ze tu mame otevrene obchodaky 24 hodin,takze jestli nahodou neco nemam,tak si tam zajedu.Autem tam jsem za pet minut.Vlastne pesky se zde nechodi,protoze tu nejsou u cest chodniky.To je AMERIKA,ze?Preji pekny den a jestli to budu varit,tak mi drz palce,at se to povede a hlavne at chutna.Pa.Renda
          Renda

          Comment


          • #6
            Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

            Jeste jednou ahoj Jani H.

            Precetla jsem navod a suroviny pro pripravu tohoto receptu a vse mam doma,coz me moc potesilo.Do obchodu se mi ted v jedenact vecer moc nechce(rada nakupuji v noci,protoze je v obchodu malo lidi),ale mam jednu otazku.Jakou horcici tam davas - plnotucnou?Ja mam plnotucnou medovou.Mohla bych ji pouzit?No zkusim to udelat z te co mam doma,ze?Renda
            Renda

            Comment


            • #7
              Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

              Rendo, ještě jednou Ahoj, ten recept je od Hančí, já jsem tam dala jen fotečku. Hořčici jsem dala plnotučnou obyčejnou, jestli si ještě pamatuješ, která to je. Nevím jak chutná u vás ta medová, ale myslím, že by to mohlo jít. Jinak je to výborná záležitost, to si pošmáknete. Ať se zadaří, dílo podaří a hlavně chutná. Dobrou chuť. :P
              Jana H.

              Comment


              • #8
                Re: HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA

                Rendo,jak psala už Jana,plnotučnou,takže to určitě půjde s tou medovou,musí být sladší.Tak doufám,že se povedla!!!Pochlubíš se,né???Ahojky
                Hančí

                Comment


                • #9
                  Re: Hamburská vepřová kýta

                  Ahoj Hanci,Jana H.,
                  tak dneska jsem varila k pozdejsimu obedu a dala jsem tam tu medovou horcici a mohu vam rici devcata,ze je to VYYYBBOOORRRNNEEEEEE.Opravdu moc chutnalo a neni to ani slozite na uvareni.Nema to proste chybu.Jsu se podivat na pokec a vam jeste jednou moc dekuji za rady a recepty.Papa devcata a copak vy jste v posledni dobe varily?Pochlubte se a poslete inspiraci.Krasny den preje Renda
                  Renda

                  Comment


                  • #10
                    Re: Hamburská vepřová kýta

                    Ahoj Rendí,tak jsem ráda,že ti chutnalo!!!Zdravím a já ti bohužel,moc inspirace s mojí dietkou nedodám,ale děvčata to zvládnou,je tu nápadů dost a dost.Ahojky
                    Hančí

                    Comment


                    • #11
                      Re: Hamburská vepřová kýta

                      Ahoj Hanci,
                      proc drzis dietu?Tedy jestli se mohu zeptat?Snad nemas nejaky zdravotni problem ?
                      Co jinak varis?Na Vanoce kapra se salatem si jiste das,ze?
                      Renda

                      Comment


                      • #12
                        Re: Hamburská vepřová kýta

                        AhojRendo, jak už jsem psala jinde, mám žlučníkové kameny,ale jde to jakž,takž zatím jen slabší záchvaty,když nějaké jídlo nesnesu.Ale naposled mi vadila i šunka!! Tak jinak si nechte chutnat a já vás, pak až mě vykuchnou dohoním,neboj!! Na vánoce bude nejspíš bramborová kaše a nějaký přírodní dušený plátek masa, ,jinak to nevidím.Kapra,řízek a salát, si dá letos jen manžel.Ale ten zas pracuje přes všechny svátky,tak těm vánocům vůbec moc letos nedáme.Vynahradíme si to snad příště.Ahojky a dej si řízek za mě!!! :P
                        Hančí

                        Comment


                        • #13
                          Re: Hamburská vepřová kýta

                          Taky tohle jídlo milujeme.Kuchařinky které začínáte pozor na ty ster.okurky at si omáčku
                          nepřekyselíte dávejte postupně.Já ještě dávám 2 lžíce zakysanky. Maruška
                          MARUŠKA

                          Comment

                          Pracuji...
                          X