KUŘECÍ MASO v corn flakes lupínkách
Potřebujeme:
kuřecí maso naporcované, lze použít i s kostí
citrón
sůl
grilovací koření
olej
strouhaný eidam
kukuřičné lupínky, nejlepší jsou velké corn flakes
Postup:
Porce kuřete pokapeme citrónem, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme chvilku maso uležet. Zatím smicháme lupínky se strouhaným eidamem a zakapeme olejem a vše promačkáme, aby se hmota trošku spojila, nelekejte se, že lupínková směs nebude úplně držet, protože se vše krásně spojí pečením. Množství surovin nepíši, protože to si uzpůsobíte množství masa a případně si směs ještě přiděláte a eidamu jsem na množství kousků, co mám na fotce použila jeden a půl sáčku strouhaného eidamu, to je 300 gr. Na plech si dáme pečící papír a pokud chceme mít jednotlivé řízečky, tak uděláme jednotlivé hromádky z lupínkové směsi, na hromádku lupínků přitiskneme pevně maso a zvrchu také na maso navrstvíme a silně přistiskneme lupínkovou směs. Je možné také směsí pokrýt celý plech, na ni dát natěsno vykostěné kuřecí stehenní řízky nebo kuřecí prsíčka, a vše i zvrchu jednolitě pokrýt lupínkovou vrstvou, vznikne tak po upečení plát na rozkrájení na různé tvary - viz moje fotka. Dejte vše péct na 180°C do trouby, kuřecí maso pustí šťávu, kterou vypečete a pokud vám budou lupínky zvrchu už připadat dost tmavé, tak vršek překryjte alobalem a maso dopečte. Maso je moc dobré teplé , ale i jako studené pohoštění, nebo k zeleninovému salátu protože vznikne pěkně měkké masíčko s křupavou krustou.
Dobrou chuť.
Potřebujeme:
kuřecí maso naporcované, lze použít i s kostí
citrón
sůl
grilovací koření
olej
strouhaný eidam
kukuřičné lupínky, nejlepší jsou velké corn flakes
Postup:
Porce kuřete pokapeme citrónem, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme chvilku maso uležet. Zatím smicháme lupínky se strouhaným eidamem a zakapeme olejem a vše promačkáme, aby se hmota trošku spojila, nelekejte se, že lupínková směs nebude úplně držet, protože se vše krásně spojí pečením. Množství surovin nepíši, protože to si uzpůsobíte množství masa a případně si směs ještě přiděláte a eidamu jsem na množství kousků, co mám na fotce použila jeden a půl sáčku strouhaného eidamu, to je 300 gr. Na plech si dáme pečící papír a pokud chceme mít jednotlivé řízečky, tak uděláme jednotlivé hromádky z lupínkové směsi, na hromádku lupínků přitiskneme pevně maso a zvrchu také na maso navrstvíme a silně přistiskneme lupínkovou směs. Je možné také směsí pokrýt celý plech, na ni dát natěsno vykostěné kuřecí stehenní řízky nebo kuřecí prsíčka, a vše i zvrchu jednolitě pokrýt lupínkovou vrstvou, vznikne tak po upečení plát na rozkrájení na různé tvary - viz moje fotka. Dejte vše péct na 180°C do trouby, kuřecí maso pustí šťávu, kterou vypečete a pokud vám budou lupínky zvrchu už připadat dost tmavé, tak vršek překryjte alobalem a maso dopečte. Maso je moc dobré teplé , ale i jako studené pohoštění, nebo k zeleninovému salátu protože vznikne pěkně měkké masíčko s křupavou krustou.
Dobrou chuť.
Comment