Dušený bažant
Ingredience:
1 bažant,
2 stroužky česneku,
1 cibule,
1 bobkový list,
100 g uzeného bůčku,
olivový olej (asi 3 polévkové lžíce) ,
½ skleničky červeného vína (asi 100 ml),
vývar z masa nebo kostky na podlévání.
Postup:
Nakrájet na drobno česnek s cibulí a osmahnout je na olivovém oleji spolu s bobkovým listem. Potom přidat naporcovaného bažanta, osolit, opepřit a pomalu dusit. Po chvilce přidat bůček, nakrájený na kostičky a zalít červeným vínem. Víno nechat odpařit, přidat vývar a dusit přibližně 40 minut.
Pozor - neutopit bažanta, vývar přidávat podle potřeby po troškách, jinak bude vařený!
Já jsem celého bažanta (kromě stehen) vykostila.
Jako přílohu jsem udělala opečené, šťouchané brambory.
Ingredience:
1 bažant,
2 stroužky česneku,
1 cibule,
1 bobkový list,
100 g uzeného bůčku,
olivový olej (asi 3 polévkové lžíce) ,
½ skleničky červeného vína (asi 100 ml),
vývar z masa nebo kostky na podlévání.
Postup:
Nakrájet na drobno česnek s cibulí a osmahnout je na olivovém oleji spolu s bobkovým listem. Potom přidat naporcovaného bažanta, osolit, opepřit a pomalu dusit. Po chvilce přidat bůček, nakrájený na kostičky a zalít červeným vínem. Víno nechat odpařit, přidat vývar a dusit přibližně 40 minut.
Pozor - neutopit bažanta, vývar přidávat podle potřeby po troškách, jinak bude vařený!
Já jsem celého bažanta (kromě stehen) vykostila.
Jako přílohu jsem udělala opečené, šťouchané brambory.
Comment