Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dušený bažant

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dušený bažant

    Dušený bažant

    Ingredience:
    1 bažant,
    2 stroužky česneku,
    1 cibule,
    1 bobkový list,
    100 g uzeného bůčku,
    olivový olej (asi 3 polévkové lžíce) ,
    ½ skleničky červeného vína (asi 100 ml),
    vývar z masa nebo kostky na podlévání.

    Postup:
    Nakrájet na drobno česnek s cibulí a osmahnout je na olivovém oleji spolu s bobkovým listem. Potom přidat naporcovaného bažanta, osolit, opepřit a pomalu dusit. Po chvilce přidat bůček, nakrájený na kostičky a zalít červeným vínem. Víno nechat odpařit, přidat vývar a dusit přibližně 40 minut.
    Pozor - neutopit bažanta, vývar přidávat podle potřeby po troškách, jinak bude vařený!
    Já jsem celého bažanta (kromě stehen) vykostila.
    Jako přílohu jsem udělala opečené, šťouchané brambory.
    Attached Files
    Soňa

  • #2
    Tímto oslovuji případné návštěvníky stránek - myslivce.. jeden bažant na dobírku... stejně musí být řádně odleželý...
    Iris

    Comment

    Pracuji...
    X