DOMÁCÍ HAMBURGERY
Potěší zejména dětičky, ale nejen je, a alespoň si v těhle hanbáčích pohlídáte množství tuku a soli...
Potřebujeme: mleté hovězí maso
jarní cibulku
vejce
sůl, pepř, česnek, podle chuti, či jiné oblíbené koření, já je nepřidávám, protože maso pak dostatečně ochutí čerstvá zelenina
čerstvou zeleninu, rajčata, okurek, různobarevné papriky, cibule, ledový salát, červená cibule a jakkoukoliv jinou zeleninu, kterou máte rádi
kečup, hořčici,hustou zákysku, hustý smetanový jogurt, tatarku, majonézu, zase, co máte rádi a také podle toho, zda hanbáče děláte dětem nebo dospělákům
toustový sýr
bulky na hamburgery, dnes se běžně prodávají i sypané sezamem a jsou identické jako z rychlých občerstvení, pokud nejsou tyto, tak jiné pečivo ve tvaru bulky
Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Mleté hovězí maso, dělala jsem z 1 kg promícháme s 3 celými vejci, a drobně nakrájenou bílou částí jarní cibulky. Jarní cibulka se lépe hodí, protože je jemnější než obyčejná cibule, a kdo chce maso dosolí, opepří nebo přidá rozmačkaný česnek, popř. jiné oblíbené koření. Z masa uplácáme ploché vyšší placky, které položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200°C cca 15 minut a poté ještě na 5 minut otočímeDoba závisí od výšky placek, ale ať je zbytečně nevysušíte. V mezidobí si nachystáte zeleninu, rozkrojíte bulky, spodní díl potřete dresinkem dle chuti, dáte ledový salát, papriku, masovou placku, rajče, cibuli, okurek a přidáte hustou zákysku nebo hustý jogurt, či jiný dresink a přiklopíte horní stranou bulkyMám zkušenost, že hustá zákyska nebo hustý smetanový jogurt úplně krásně splní roli majonézy nebo tatarky a je to určite optimálnější varianta. V případě, že chcete cheesburgera, tak na ještě horkou placku masa položte zvrchu i zespodu plátek toustového sýra, který se teplem pěkně s masem spojí. Děti i uvítají, když jim jednotlivé ingredience nachystáte a naskládají si do hanbáčů zeleninu, sýr a dresinky podle své chuti.
Dobrou chuť.
Potěší zejména dětičky, ale nejen je, a alespoň si v těhle hanbáčích pohlídáte množství tuku a soli...
Potřebujeme: mleté hovězí maso
jarní cibulku
vejce
sůl, pepř, česnek, podle chuti, či jiné oblíbené koření, já je nepřidávám, protože maso pak dostatečně ochutí čerstvá zelenina
čerstvou zeleninu, rajčata, okurek, různobarevné papriky, cibule, ledový salát, červená cibule a jakkoukoliv jinou zeleninu, kterou máte rádi
kečup, hořčici,hustou zákysku, hustý smetanový jogurt, tatarku, majonézu, zase, co máte rádi a také podle toho, zda hanbáče děláte dětem nebo dospělákům
toustový sýr
bulky na hamburgery, dnes se běžně prodávají i sypané sezamem a jsou identické jako z rychlých občerstvení, pokud nejsou tyto, tak jiné pečivo ve tvaru bulky
Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Mleté hovězí maso, dělala jsem z 1 kg promícháme s 3 celými vejci, a drobně nakrájenou bílou částí jarní cibulky. Jarní cibulka se lépe hodí, protože je jemnější než obyčejná cibule, a kdo chce maso dosolí, opepří nebo přidá rozmačkaný česnek, popř. jiné oblíbené koření. Z masa uplácáme ploché vyšší placky, které položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200°C cca 15 minut a poté ještě na 5 minut otočímeDoba závisí od výšky placek, ale ať je zbytečně nevysušíte. V mezidobí si nachystáte zeleninu, rozkrojíte bulky, spodní díl potřete dresinkem dle chuti, dáte ledový salát, papriku, masovou placku, rajče, cibuli, okurek a přidáte hustou zákysku nebo hustý jogurt, či jiný dresink a přiklopíte horní stranou bulkyMám zkušenost, že hustá zákyska nebo hustý smetanový jogurt úplně krásně splní roli majonézy nebo tatarky a je to určite optimálnější varianta. V případě, že chcete cheesburgera, tak na ještě horkou placku masa položte zvrchu i zespodu plátek toustového sýra, který se teplem pěkně s masem spojí. Děti i uvítají, když jim jednotlivé ingredience nachystáte a naskládají si do hanbáčů zeleninu, sýr a dresinky podle své chuti.
Dobrou chuť.
Comment