Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Taliány

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Taliány

    1 kg vepřového bůčku
    800 g libového hovězího masa
    3 stroužky česneku
    špetka mletého bílého pepře
    šperka tlučeného kardamonu
    sůl
    1/2 l vody
    3 m vepřových střev

    Tučnější vepřový bůček nakrájíme na menší kostky spolu s polovinou hovězího masa. Druhou polovinu hovězího umeleme na jemno.V míse smícháme maso s česnekem utřeným se solí, kořením a solí, přilijeme vodu a znovu řádně promícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily.
    Touto směsí plníme vyčištěná střeva, převazujeme po 8 cm provázkem a necháme v chladu odležet 3 dny.
    Před podáváním taliány vaříme 1,5 hodiny při teplotě 80° C. Podáváme horké s křenem a tmavým chlebem.
    Zdroj - Malá česká kuchařka

    Nezkoušela jsem, ale řekla bych, že to je dobrý recept, tak možná se najde nadšenec a prubne to .

    Obrázek pouze ilusrativní.

    Last edited by Itka; 17.03.2011, 11:31.
    Itka

  • #2
    Ty vypadají moc pěkně,netušila jsem,že je v tom hovězí,já myslela,jen vepřové.Kde vzít ta střeva úzká??Vím že v Makru je prodávají,ale větší množství.Díky.

    Comment


    • #3
      Jo tak Jaruško,Ty už přemýšlíš,že by jsi to udělala viď? Na střeva se když tak zeptej v mastně,jestli máš úmysl to dělat,zeptám se pána,co dělává klobásky.
      Ahojky VŠEM
      Věrka

      Comment

      Pracuji...
      X