1 kg vepřového bůčku
800 g libového hovězího masa
3 stroužky česneku
špetka mletého bílého pepře
šperka tlučeného kardamonu
sůl
1/2 l vody
3 m vepřových střev
Tučnější vepřový bůček nakrájíme na menší kostky spolu s polovinou hovězího masa. Druhou polovinu hovězího umeleme na jemno.V míse smícháme maso s česnekem utřeným se solí, kořením a solí, přilijeme vodu a znovu řádně promícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily.
Touto směsí plníme vyčištěná střeva, převazujeme po 8 cm provázkem a necháme v chladu odležet 3 dny.
Před podáváním taliány vaříme 1,5 hodiny při teplotě 80° C. Podáváme horké s křenem a tmavým chlebem.
Zdroj - Malá česká kuchařka
Nezkoušela jsem, ale řekla bych, že to je dobrý recept, tak možná se najde nadšenec a prubne to .
Obrázek pouze ilusrativní.
800 g libového hovězího masa
3 stroužky česneku
špetka mletého bílého pepře
šperka tlučeného kardamonu
sůl
1/2 l vody
3 m vepřových střev
Tučnější vepřový bůček nakrájíme na menší kostky spolu s polovinou hovězího masa. Druhou polovinu hovězího umeleme na jemno.V míse smícháme maso s česnekem utřeným se solí, kořením a solí, přilijeme vodu a znovu řádně promícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily.
Touto směsí plníme vyčištěná střeva, převazujeme po 8 cm provázkem a necháme v chladu odležet 3 dny.
Před podáváním taliány vaříme 1,5 hodiny při teplotě 80° C. Podáváme horké s křenem a tmavým chlebem.
Zdroj - Malá česká kuchařka
Nezkoušela jsem, ale řekla bych, že to je dobrý recept, tak možná se najde nadšenec a prubne to .
Obrázek pouze ilusrativní.
Comment