Inspirací byl recept od K. Magálové a něco mi poradila naše Blanička.
Potřebujeme : čerstvé vepřové koleno, já měla zadní, 2 nožičky, 3 cibule, 10 stroužků česneku, 3 mrkve, 2 petržele, kus celeru, 10 kuliček nového koření, asi 4 bobkové listy, sůl.
Dále hrášek, vajíčko, kyselou okurku.
Maso dáme do studené vody .. cca 3,5 l, s kořením, zeleninou, osolíme.. dost..vaříme / já asi 3,5 hodiny/ maso odpadá od kostí / vyřené vyndáme, vývar přecedíme a necháme vychladnout.
Formu na srnčí hřbet vypláchneme studenou vodou, na dno dáme nakrájené vejce, nakrájenou mrkev u vývaru, okurku na kolečka, hrášek. Nandáme nakrájené maso na větší kusy / bez kůže / zalejem vývarem a necháme v lednici ztuhnout.
Vyklopit to šlo dobře ! Podáváme nejlépe s čerstvým křenem, to mi chutná nejvíc.
Potřebujeme : čerstvé vepřové koleno, já měla zadní, 2 nožičky, 3 cibule, 10 stroužků česneku, 3 mrkve, 2 petržele, kus celeru, 10 kuliček nového koření, asi 4 bobkové listy, sůl.
Dále hrášek, vajíčko, kyselou okurku.
Maso dáme do studené vody .. cca 3,5 l, s kořením, zeleninou, osolíme.. dost..vaříme / já asi 3,5 hodiny/ maso odpadá od kostí / vyřené vyndáme, vývar přecedíme a necháme vychladnout.
Formu na srnčí hřbet vypláchneme studenou vodou, na dno dáme nakrájené vejce, nakrájenou mrkev u vývaru, okurku na kolečka, hrášek. Nandáme nakrájené maso na větší kusy / bez kůže / zalejem vývarem a necháme v lednici ztuhnout.
Vyklopit to šlo dobře ! Podáváme nejlépe s čerstvým křenem, to mi chutná nejvíc.
Comment