Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Huspenina

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Huspenina

    Inspirací byl recept od K. Magálové a něco mi poradila naše Blanička.

    Potřebujeme : čerstvé vepřové koleno, já měla zadní, 2 nožičky, 3 cibule, 10 stroužků česneku, 3 mrkve, 2 petržele, kus celeru, 10 kuliček nového koření, asi 4 bobkové listy, sůl.
    Dále hrášek, vajíčko, kyselou okurku.

    Maso dáme do studené vody .. cca 3,5 l, s kořením, zeleninou, osolíme.. dost..vaříme / já asi 3,5 hodiny/ maso odpadá od kostí / vyřené vyndáme, vývar přecedíme a necháme vychladnout.
    Formu na srnčí hřbet vypláchneme studenou vodou, na dno dáme nakrájené vejce, nakrájenou mrkev u vývaru, okurku na kolečka, hrášek. Nandáme nakrájené maso na větší kusClick image for larger version

Name:	huspenina 007.JPG
Views:	1
Size:	116.0 KB
ID:	146313y / bez kůže / zalejem vývarem a necháme v lednici ztuhnout.
    Vyklopit to šlo dobře ! Podáváme nejlépe s čerstvým křenem, to mi chutná nejvíc.Click image for larger version

Name:	huspenina 002.JPG
Views:	1
Size:	138.6 KB
ID:	146312
    Iris

  • #2
    Iris, už se těším, koleno měli ale nožičky néééééééé, tak musím počkat do příštího týdne. No nádhera.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      tak akorát začínám dělat huspeninu.........
      Hana.S

      Comment

      Pracuji...
      X