6 kuřecích prsíček
6 vajec
20 dkg klobásky nebo párků
25 dkg anglické slaniny
25 dkg hrubě nastrouhaného eidamu
pažitka, petrželka (mohou být i sušené)
sůl, pepř
Do formy na bábovku, vyloženou pečícím papírem, se na dno rozloží polovina naklepaných, osolených a opepřených kuřecích řízků. Poté se vloží nakrájené klobásky nebo párky, slanina, strouhaný sýr, pažitka, petrželka a zalije se to celými nerozšlehanými vejci, podle velikosti formy. Já jich obvykle použiju 5. Na vajíčka rozložíme zbytek kuřecích řízků a zalijeme jedním rozkvedlaným vejcem se zbytky sýra a pažitky. Můžeme ještě osolit a opepřit, ale se solí opatrně, jelikož sýr je slaný. Pečeme v rozehřáté troubě na 180° - 200°C cca 1 1/2 hodiny. Pak vyklopíme na plech a necháme ještě chvíli v troubě, aby maso získalo i nahoře krásnou zlatou barvu. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo brambory a zeleninový salát.
6 vajec
20 dkg klobásky nebo párků
25 dkg anglické slaniny
25 dkg hrubě nastrouhaného eidamu
pažitka, petrželka (mohou být i sušené)
sůl, pepř
Do formy na bábovku, vyloženou pečícím papírem, se na dno rozloží polovina naklepaných, osolených a opepřených kuřecích řízků. Poté se vloží nakrájené klobásky nebo párky, slanina, strouhaný sýr, pažitka, petrželka a zalije se to celými nerozšlehanými vejci, podle velikosti formy. Já jich obvykle použiju 5. Na vajíčka rozložíme zbytek kuřecích řízků a zalijeme jedním rozkvedlaným vejcem se zbytky sýra a pažitky. Můžeme ještě osolit a opepřit, ale se solí opatrně, jelikož sýr je slaný. Pečeme v rozehřáté troubě na 180° - 200°C cca 1 1/2 hodiny. Pak vyklopíme na plech a necháme ještě chvíli v troubě, aby maso získalo i nahoře krásnou zlatou barvu. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo brambory a zeleninový salát.
Comment