Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tlačenka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tlačenka

    TLAČENKA
    3 vepřové jazyky
    20 dkg vepřových jater
    1 velké koleno
    4 nožičky
    kilo plecka
    kilo krkovice
    Vaříme ve slané vodě do ne moc měkka,aby se to dalo krájet a nedrobilo se maso.
    Pokrájím všechno uvařené maso na kostky.Oberu nožičky,kůži z kolena a rozmixuji - to je pojivo.
    Potom zaliju vývarem z nožiček a potom ještě kolena tak aby to bylo takové polotuhé.Taky jsem to dávala od oka,podle hustoty.Asi 1 1/2 litru.
    Sůl,pepř,5 stroužků česneku a 3 lžíce majoránky.Vše řádně promíchat a plnit sáčky na tlačenku.Toto množství odpovídá počtu tlačenek na obrázku.Už to nevařím.Dám na plech a do chladna.Po malém zatuhnutí tlačenky obracíme.
    Click image for larger version

Name:	Tlačenka 002.jpg
Views:	1
Size:	131.0 KB
ID:	146210Click image for larger version

Name:	Tlačenka v řezu 003.jpg
Views:	1
Size:	26.5 KB
ID:	146211
    Last edited by Jaruš; 29.12.2010, 23:57.

  • #2
    Teda Jaruško,ty už jsi se pustila i do tlačenky?tak napiš jaká je či byla.To,že ji už nevaříš mě zajímá,protože na zabijačce se vždycky nechá projít ještě v kotli lehce bublající.No,ale určitě ji budeš mít dobrou a tak na silvestra si zmlsnete viď?,tak dobrou chuť.
    Ahojky VŠEM
    Věrka

    Comment


    • #3
      Věrko právě ji muž načal,nemohl už vydržet.Já ji nikdy nevařím,je to jen na rychlou spotřebu.Každý dostane jednu.

      Comment


      • #4
        Jaruško ,je výborná
        Butalka Jana

        Comment


        • #5
          také přidávám pár typů jak na ní http://www.czporadna.cz/?qa=29911/ja...w=29911#q29911

          Ty pokusy z krámu, kde je víc zbytků než masa se nedají pozřít

          Comment


          • #6
            minule jsem poslala tenhle recept tátovi. byla jsem pak koštovat. olizovala jsem se za ušima... perfekt recept.

            Comment

            Pracuji...
            X