Musím se Vám přiznat bez bití,že nesnáším dělat klasické řízky.Moje děti jsou proto vycvičené jíž hezkých pár let,že když chtějí řízky-tak si je udělají sami,a já jen radím....ALE OBČAS MNĚ PŘEVEZOU.Koupím řízky(u nás většinou kuřecí),a dětičky se vytratí za kamarády,nebo nějaké akce,a přijdou až v době oběda.Tak matko vař!Takže jsem skombinovalá několik receptu,upravila suroviny podle toho co nám chutná a vyšlo mi z toho to co rodina nazvala ihned po prve,když to viděli na talíři -
Pizza řízky.
kuřecí prsíčka-naklepat,posolit,popepřit,pomašlovát olivovým olejem,a dát do lednice(klidně si to můžete udělat den předem)
min.po 1,5 hod.řízky naskládat na vyšší plech-dávám je na pečicí papír,pak se dobře vyndavají.Na řízky pokládat nakrájenou zeleninu.
1-2 cibule-nakrájet na kolečka nebo půl měsíčky
barevná paprika-nakrájet na nudličky
rajčata-nakrájet na kolečka nebo osminky
Zeleninu lehce osolit a šup do vyhřáté trouby.Péct na 180-200°C asi 40 min.Tak 5-10 min. před koncem pečeni přidáme na kolečka nakrájeny pórek(trošku z bílého,trošku ze zeleného konce) a posypeme nastrouhaným sýrem.
Blaží mně,že jsou všechny řízky hotové na jednou,a 15 minutové opožděni strávníku nevyvolává u mně náběhy na infarkt.
V troubě oběd vydrží horký.Dobrá je k tomu jakákoliv příloha,my máme nejradši ušťouchané brambory anebo krokety.
Pizza řízky.
kuřecí prsíčka-naklepat,posolit,popepřit,pomašlovát olivovým olejem,a dát do lednice(klidně si to můžete udělat den předem)
min.po 1,5 hod.řízky naskládat na vyšší plech-dávám je na pečicí papír,pak se dobře vyndavají.Na řízky pokládat nakrájenou zeleninu.
1-2 cibule-nakrájet na kolečka nebo půl měsíčky
barevná paprika-nakrájet na nudličky
rajčata-nakrájet na kolečka nebo osminky
Zeleninu lehce osolit a šup do vyhřáté trouby.Péct na 180-200°C asi 40 min.Tak 5-10 min. před koncem pečeni přidáme na kolečka nakrájeny pórek(trošku z bílého,trošku ze zeleného konce) a posypeme nastrouhaným sýrem.
Blaží mně,že jsou všechny řízky hotové na jednou,a 15 minutové opožděni strávníku nevyvolává u mně náběhy na infarkt.
V troubě oběd vydrží horký.Dobrá je k tomu jakákoliv příloha,my máme nejradši ušťouchané brambory anebo krokety.
Comment