Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pizza řízky.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pizza řízky.

    Musím se Vám přiznat bez bití,že nesnáším dělat klasické řízky.Moje děti jsou proto vycvičené jíž hezkých pár let,že když chtějí řízky-tak si je udělají sami,a já jen radím....ALE OBČAS MNĚ PŘEVEZOU.Koupím řízky(u nás většinou kuřecí),a dětičky se vytratí za kamarády,nebo nějaké akce,a přijdou až v době oběda.Tak matko vař!Takže jsem skombinovalá několik receptu,upravila suroviny podle toho co nám chutná a vyšlo mi z toho to co rodina nazvala ihned po prve,když to viděli na talíři -
    Pizza řízky.
    kuřecí prsíčka-naklepat,posolit,popepřit,pomašlovát olivovým olejem,a dát do lednice(klidně si to můžete udělat den předem)
    min.po 1,5 hod.řízky naskládat na vyšší plech-dávám je na pečicí papír,pak se dobře vyndavají.Na řízky pokládat nakrájenou zeleninu.
    1-2 cibule-nakrájet na kolečka nebo půl měsíčky
    barevná paprika-nakrájet na nudličky
    rajčata-nakrájet na kolečka nebo osminky
    Zeleninu lehce osolit a šup do vyhřáté trouby.Péct na 180-200°C asi 40 min.Tak 5-10 min. před koncem pečeni přidáme na kolečka nakrájeny pórek(trošku z bílého,trošku ze zeleného konce) a posypeme nastrouhaným sýrem.
    Blaží mně,že jsou všechny řízky hotové na jednou,a 15 minutové opožděni strávníku nevyvolává u mně náběhy na infarkt.
    V troubě oběd vydrží horký.Dobrá je k tomu jakákoliv příloha,my máme nejradši ušťouchané brambory anebo krokety.

    Click image for larger version

Name:	Pizza ř
Views:	1
Size:	135.4 KB
ID:	146276 Click image for larger version

Name:	Pizza ř
Views:	1
Size:	135.6 KB
ID:	146277
    Last edited by Beata.H; 14.02.2011, 14:18.
    BEA

  • #2
    Tak to je vééélice sympatické, už se nemůžu dočkat, až vyzkouším. A bude to hooodně brzy dělám ráda podobné věci, všechno do jednoho pekáče.....moc díky
    Beáto, jaký sýr nejradši používáš ?
    Iris

    Comment


    • #3
      Iris,určitě si pochutnáš,věř mi,že to vypadá fakt luxusně,a z minimální práci.Dávám tam většinou 30% eidam,ale de facto co zrovna mám v ledničce.A kupuješ sýr,který Vám chutná-takže je to celkem jedno,jestli je 30 nebo 45%.
      Ještě bych měla malou poznámku,kvůli svému jménu.Jmenují se opravdu Beata bez čárky,jelikož jsem původem z Polska.Myslím,že na nějaké recepty z polské kuchyně také někdy dojde,protože když dělám POLSKÉ MENU,nějak se toho domáknou kamarádi kluku,přítel dcery,a jakoby náhodou v době oběda,a že to tak krásně voní,a že by ochutnali,a z vařeni na 2 dny těžce zbude na ten jeden oběd.
      Takže holky, Beata bez čárky.
      BEA

      Comment


      • #4
        Beato vynikající receptík, zkusim a to brzy To mám ráda, šup do trouby.
        Já jsem taky Renata a ne Renáta, někdo se splet a mám á i v občance
        Renata

        Comment


        • #5
          Beato, určitě co nejdřív vyzkouším. Kluk (18) miluje kuřecí, vařím mu i kuřecí guláš, pro něj nejlepší na světě ( s brambory v něm ) a naopak nejí zeleninu, ale pro mě není problém mně a chlapovi posypat dobrůtkama a klukovi sýrem a je to najednou, to mám ráda, i zapečené, a ty okraje jsou snad nejlepší.
          Fajn recept.
          Jinak já ráda dělám řízky, ale záleží, pro kolik lidí se to dělá, že?
          Obaluju dle Jaruš - strouhanka, vajíčka, strouhanka a maso sypu ještě sušeným česnekem. Kluk je má moc rád, tak co bych pro něj neudělala.
          Last edited by janina s.; 04.01.2011, 13:57.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Beatko, nevím jestli občas nakukuješ, ale i tak referuju, že jsem dnes dělala podle tvého receptu pizza řízky a jsou suprovní, přesně jak píšeš skvělé je to, že naráz máš jídlo pro hodně strávníků... dělala jsem naráz dva plechy na horkovzduch, část kuřecí prsíčka, část kuřecí stehenní řízky, ještě jsem je okořenila grilovacím kořením a super, není to pracné a přitom moc chutné a šťavnaté, díky za receptík Click image for larger version

Name:	pizza řízky.jpg
Views:	1
Size:	136.2 KB
ID:	144020
            Z.
            ZDENY

            Comment

            Pracuji...
            X