Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pečená jehněčí kýta /ala Petr Stupka /

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pečená jehněčí kýta /ala Petr Stupka /

    Jehněčí kýta, česnek, sůl, pepř, tymián, rozmarýn, olej, bílý jogurt/ pokud chcete srazit chuť jehněčího /cibule, olej, .máslo na dokončení sosu/

    Maso si naložíme den předem : do misky olej, sůl, pepř, rozmačkaný česnek, tymián, / můžete přidat rozmarýn a šalvěj / ale mě stačí tymián, bílý jogurt. Vetřeme do masa.

    Druhý den dáme do pekáče spolu s cibulí na čtvrtky, celerem, mrkví, petrželem, neloupanými stroužky česneku, podlejem vodou / můžete vínem, vývarem / já tentokrát vodou. Přiklopené v troubě pečeme pomalounku na 15O st, cca 2 . 3 hod, podle velikosti masa. Ke konci vyndám maso na keramický talíř a z prudka dopeču.
    Sosík : pekáč přendám na plotnu a zredukuji, veškerá voda pryč.. lehounce zapráším hl. moukou a smažím, oškrabuji ze stěny pekáče výpečky, když už je to až až, podleji horkou vodou a dotvořím sosek, propasíruji přes síto,do jiného hrnce,přichutím dle chuti, přidám petrželku...třeba i sojovku, povařím, nakonec zašlehám kousek másla .Click image for larger version

Name:	jehněč
Views:	1
Size:	48.8 KB
ID:	146208podáváme s opečenými bramborami, zeleninkou, nebo jen s chlebem!!!
    Iris

  • #2
    Click image for larger version

Name:	kýta pečená pomalu.jpg
Views:	1
Size:	132.6 KB
ID:	144594


    Chuť tymiánu mě dostala, do vepřové kýty vcelku jsem nastrkala česnek a dík Alence za tip s brambory přes mřížku i se slupkou, protože jsem udělala i bramborový salát bez majonézy.

    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X