Králík pečený na divoko
Potřebujeme:
2 ks přední část králíka (samozřejmě můžeme dát jakoukoliv část, já měl tyhle)
1 ks středně velké jablko – oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky
1 ks menší cibule – nakrájená na kolečka
4 plátky slaniny
3 bobkové listy
1 kávová lžička vegety
5 kuliček nového koření
4 kuličky jalovce
Špetka bazalky, mletého kmínu, sladké papriky, tymiánu
menší špetka rozmarýnu (jen trochu je hodně aromatický)
1 stroužek česneku nakrájíme na plátky
5 dkg másla a 4 polévkové lžíce piva
Postup:
Pekáč vymažeme trochou másla, na dno pekáče dáme plátky slaniny, kolečka cibule, na to měsíčky nakrájeného jablka, bobkový list, nové koření, jalovec. Porce králíka omyjeme, osušíme a ze všech stran posypeme vegetou (opatrně, solí více než běžná sůl). Maso položíme do pekáče a posypeme zbylým kořením, poklademe česnekem a zbytkem másla. Mírně podlijeme vodou a dáme péci asi na 190°C cca 1 hodinu. Když je potřeba, mírně podlijeme teplou vodou a maso neustále poléváme výpekem. Během pečení obracíme. Těsně před dokončením pečení maso polijeme pivem. Alkohol z piva se při téhle teplotě okamžitě odpaří a zbylý extrakt nám zapříčiní krásně zlatou pečínku. (Osobně trochu piva používám při pečení masa často, vždy je výsledek kouzelný). Chvilku ještě dopékáme při cca 200°C a je hotovo.
Nemusíte se bát, že by byl králík moc „suchý“. Jablko mu to nedovolí a přidá mu „šmrnc“ jako by to byla drůbež, koření pak divočinu.
Případné vaše postřehy mi prosím napište! Děkuji!
Maruška mi poradila ještě tymián - dopsal jsem ho tam!
Potřebujeme:
2 ks přední část králíka (samozřejmě můžeme dát jakoukoliv část, já měl tyhle)
1 ks středně velké jablko – oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky
1 ks menší cibule – nakrájená na kolečka
4 plátky slaniny
3 bobkové listy
1 kávová lžička vegety
5 kuliček nového koření
4 kuličky jalovce
Špetka bazalky, mletého kmínu, sladké papriky, tymiánu
menší špetka rozmarýnu (jen trochu je hodně aromatický)
1 stroužek česneku nakrájíme na plátky
5 dkg másla a 4 polévkové lžíce piva
Postup:
Pekáč vymažeme trochou másla, na dno pekáče dáme plátky slaniny, kolečka cibule, na to měsíčky nakrájeného jablka, bobkový list, nové koření, jalovec. Porce králíka omyjeme, osušíme a ze všech stran posypeme vegetou (opatrně, solí více než běžná sůl). Maso položíme do pekáče a posypeme zbylým kořením, poklademe česnekem a zbytkem másla. Mírně podlijeme vodou a dáme péci asi na 190°C cca 1 hodinu. Když je potřeba, mírně podlijeme teplou vodou a maso neustále poléváme výpekem. Během pečení obracíme. Těsně před dokončením pečení maso polijeme pivem. Alkohol z piva se při téhle teplotě okamžitě odpaří a zbylý extrakt nám zapříčiní krásně zlatou pečínku. (Osobně trochu piva používám při pečení masa často, vždy je výsledek kouzelný). Chvilku ještě dopékáme při cca 200°C a je hotovo.
Nemusíte se bát, že by byl králík moc „suchý“. Jablko mu to nedovolí a přidá mu „šmrnc“ jako by to byla drůbež, koření pak divočinu.
Případné vaše postřehy mi prosím napište! Děkuji!
Maruška mi poradila ještě tymián - dopsal jsem ho tam!
Comment