Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík pečený na divoko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík pečený na divoko

    Králík pečený na divoko

    Potřebujeme:
    2 ks přední část králíka (samozřejmě můžeme dát jakoukoliv část, já měl tyhle)
    1 ks středně velké jablko – oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky
    1 ks menší cibule – nakrájená na kolečka
    4 plátky slaniny
    3 bobkové listy
    1 kávová lžička vegety
    5 kuliček nového koření
    4 kuličky jalovce
    Špetka bazalky, mletého kmínu, sladké papriky, tymiánu
    menší špetka rozmarýnu (jen trochu je hodně aromatický)
    1 stroužek česneku nakrájíme na plátky
    5 dkg másla a 4 polévkové lžíce piva


    Postup:
    Pekáč vymažeme trochou másla, na dno pekáče dáme plátky slaniny, kolečka cibule, na to měsíčky nakrájeného jablka, bobkový list, nové koření, jalovec. Porce králíka omyjeme, osušíme a ze všech stran posypeme vegetou (opatrně, solí více než běžná sůl). Maso položíme do pekáče a posypeme zbylým kořením, poklademe česnekem a zbytkem másla. Mírně podlijeme vodou a dáme péci asi na 190°C cca 1 hodinu. Když je potřeba, mírně podlijeme teplou vodou a maso neustále poléváme výpekem. Během pečení obracíme. Těsně před dokončením pečení maso polijeme pivem. Alkohol z piva se při téhle teplotě okamžitě odpaří a zbylý extrakt nám zapříčiní krásně zlatou pečínku. (Osobně trochu piva používám při pečení masa často, vždy je výsledek kouzelný). Chvilku ještě dopékáme při cca 200°C a je hotovo.
    Nemusíte se bát, že by byl králík moc „suchý“. Jablko mu to nedovolí a přidá mu „šmrnc“ jako by to byla drůbež, koření pak divočinu.
    Případné vaše postřehy mi prosím napište! Děkuji!

    Maruška mi poradila ještě tymián - dopsal jsem ho tam!
    Attached Files
    Last edited by ; 19.08.2010, 13:30.

  • #2
    Petře taky často podlévám pečínky pivem, je pak výborná šťávička, králíčka vyzkouším při nejbližšší příležitosti.
    Renata

    Comment


    • #3
      Petře, s tím jablkem to čtu poprvé.
      Kdybych to věděla před časem, tak jablko šoupnu ke králíkovi, kterého jsme dostali od souseda a nemusel být suchý, přesto, že jsem ho pekla v remosce.
      Chlapi mi ho sice chválili, ale JÁ jsem nebyla spokojená. Tak dík za tip, třeba pro příště.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Znám,dej ještě špetku tymiánu.
        MARUŠKA

        Comment

        Pracuji...
        X