Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Knedlík z ubrousku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Knedlík z ubrousku

    POTŘEBA : 4 menší žemle z předešlého dne
    200 ml mléka
    1 vejce
    50 g hrubé mouky
    změklé máslo na potření ubrousku
    POSTUP : Žemle nakrájíme na kostičky ,dáme do misky a zalijeme mlékem.Necháme chvíli natáhnout mlékem.Potom přidáme nebo-li vmícháme vejce a mouku.Čistý látkový ubrousek potřeme zčásti
    máslem a na potřené místo rozložíme těsto.Zavinutím ubrousku vyrobíme knedlíkovou šišku.Na obou
    koncích ubrousek pevně zavážeme.Přivedeme k varu větší množství osolené vody a knedlík vaříme
    zhruba 30 minut na mírném ohni.Během vaření je otočíme.Knedlík vyjmeme z ubrousku a nakrájíme
    na plátky .Tyto knedlíky se hodí jako příloha k přírodním masům nebo smetanovým omáčkám.

  • #2
    Re: Knedlík z ubrousku

    Maminka taky dělávala knedlíky v ubrousku, ale z polohrubé mouky s práškem do pečiva. Dikdy jsem je neuměla a nenaučila se je. Byly krásně nadýchané a já je měla jako beton. Tak když potřebuju, tak dělám kynuté vařené v páře. Ale nejraději když je koupím a když jich potřebuju víc. Zdravím Jana H.
    Jana H.

    Comment

    Pracuji...
    X