POTŘEBA : 4 menší žemle z předešlého dne
200 ml mléka
1 vejce
50 g hrubé mouky
změklé máslo na potření ubrousku
POSTUP : Žemle nakrájíme na kostičky ,dáme do misky a zalijeme mlékem.Necháme chvíli natáhnout mlékem.Potom přidáme nebo-li vmícháme vejce a mouku.Čistý látkový ubrousek potřeme zčásti
máslem a na potřené místo rozložíme těsto.Zavinutím ubrousku vyrobíme knedlíkovou šišku.Na obou
koncích ubrousek pevně zavážeme.Přivedeme k varu větší množství osolené vody a knedlík vaříme
zhruba 30 minut na mírném ohni.Během vaření je otočíme.Knedlík vyjmeme z ubrousku a nakrájíme
na plátky .Tyto knedlíky se hodí jako příloha k přírodním masům nebo smetanovým omáčkám.
200 ml mléka
1 vejce
50 g hrubé mouky
změklé máslo na potření ubrousku
POSTUP : Žemle nakrájíme na kostičky ,dáme do misky a zalijeme mlékem.Necháme chvíli natáhnout mlékem.Potom přidáme nebo-li vmícháme vejce a mouku.Čistý látkový ubrousek potřeme zčásti
máslem a na potřené místo rozložíme těsto.Zavinutím ubrousku vyrobíme knedlíkovou šišku.Na obou
koncích ubrousek pevně zavážeme.Přivedeme k varu větší množství osolené vody a knedlík vaříme
zhruba 30 minut na mírném ohni.Během vaření je otočíme.Knedlík vyjmeme z ubrousku a nakrájíme
na plátky .Tyto knedlíky se hodí jako příloha k přírodním masům nebo smetanovým omáčkám.
Comment