Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pikantní francouzská kuřecí stehýnka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Pikantní francouzská kuřecí stehýnka

Pikantní francouzská kuřecí stehýnka

Kuřecí stehýnka 4 ks omyjeme, osušíme a vše posypeme celkem 1 kávovou lžičkou vegety. Potřeme směsí (viz níže) a necháme alespoň 3 hodiny odležet v ledničce, nejlépe však přes noc. Potom stehýnka s celou dávkou směsi přendáme do máslem vymazaného pekáče a zalijeme celou Moravankou i s nálevem! Větší kusy jako okurky a cibuli drobně nakrájíme, jen feferonku necháme v celku, kterou také přidáme (je velmi nutná). Pozvolna pečeme jako běžné kuře cca na 180°C asi 1½ hodiny. Během pečení nemusíme podlévat.

Směs:
    1díl dyjónské hořčice, 1díl kremžské hořčice, 1díl plnotučné hořčice, 1díl rybízové marmelády a důkladně zamícháme.Velikost dílu zvolíme podle množství masa - jsou to asi 3 polévkové lžíce.

Příloha:
    hranolky, krokety, americké brambory ...

Dobrou chuť!!!
    Attached Files
    Last edited by ; 19.08.2010, 23:44.

Tak to Petře vypadá dobře. Ňamky s hořčicí můžem.
    Zdravím
    Renata

Comment

tak to dělám taky, a je to nejoblíbenější recept našeho prezidenta,jednou to Lívie vařila s klukama v akci...hana.s
      Hana.S

Comment

Ahoj Hani.s, recept jsem získal z nějakého rozhlasového pořadu asi před rokem. O prezidentovi tam hovořili také. Dělal jsem to teď po druhé a můžu to všem doporučit - moc nám to chutnalo. Pro malé děti to asi nebude, jelikož je to pikantní. Naše holky jsou na prázdninách, tak teď můžeme dělat i recepty, které běžně neděláme.
        Zdravím.

Comment

ahoj Petře, já to právě viděla v pořadu kluci v akci,byli tenkrát u prezidenta a Lívie dávala nějaké recepty....a je to opravdu vynikající,ty hořčice a marmeláda a moravanka udělají úplnou fantazii..dneska jsi mě ten recept připoměl, dlouho jsem to nedělala,tak hned v nejbližších dnech zařadím....ahoj...hana.s
          Hana.S

Comment

Pracuji...
          X