Pikantní francouzská kuřecí stehýnka
Kuřecí stehýnka 4 ks omyjeme, osušíme a vše posypeme celkem 1 kávovou lžičkou vegety. Potřeme směsí (viz níže) a necháme alespoň 3 hodiny odležet v ledničce, nejlépe však přes noc. Potom stehýnka s celou dávkou směsi přendáme do máslem vymazaného pekáče a zalijeme celou Moravankou i s nálevem! Větší kusy jako okurky a cibuli drobně nakrájíme, jen feferonku necháme v celku, kterou také přidáme (je velmi nutná). Pozvolna pečeme jako běžné kuře cca na 180°C asi 1½ hodiny. Během pečení nemusíme podlévat.
Směs:
1díl dyjónské hořčice, 1díl kremžské hořčice, 1díl plnotučné hořčice, 1díl rybízové marmelády a důkladně zamícháme.Velikost dílu zvolíme podle množství masa - jsou to asi 3 polévkové lžíce.
Příloha:
hranolky, krokety, americké brambory ...
Dobrou chuť!!!
Kuřecí stehýnka 4 ks omyjeme, osušíme a vše posypeme celkem 1 kávovou lžičkou vegety. Potřeme směsí (viz níže) a necháme alespoň 3 hodiny odležet v ledničce, nejlépe však přes noc. Potom stehýnka s celou dávkou směsi přendáme do máslem vymazaného pekáče a zalijeme celou Moravankou i s nálevem! Větší kusy jako okurky a cibuli drobně nakrájíme, jen feferonku necháme v celku, kterou také přidáme (je velmi nutná). Pozvolna pečeme jako běžné kuře cca na 180°C asi 1½ hodiny. Během pečení nemusíme podlévat.
Směs:
1díl dyjónské hořčice, 1díl kremžské hořčice, 1díl plnotučné hořčice, 1díl rybízové marmelády a důkladně zamícháme.Velikost dílu zvolíme podle množství masa - jsou to asi 3 polévkové lžíce.
Příloha:
hranolky, krokety, americké brambory ...
Dobrou chuť!!!
Comment