Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Variace na "Čínu"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Variace na "Čínu"

    Variace na „Čínu“

    Množství je počítáno cca pro 4 osoby. Jelikož jsem vše dělal od oka a nevážil jsem každou věc, tak berte váhu a množství orientačně. Budu se snažit popsat množství co nejpřesněji.

    60 dkg vepřové kýty (na nudličky)
    ½ pol. lžíce vegety
    1 vrchovatá pol. lžíce solamylu
    4 pol. lžíce olivového oleje
    Asi 10 cm kus ze středně velkého pórku nakrájíme na kolečka
    Vše smícháme a dáme do lednice odpočinout (stačí 1 hodinu).
    Potom dáme na hlubokou pánev (pokud máme WOK, tak na něj) a za stálého míchání opražíme ze všech stran. Pak přidáme cca 1 pol. lžíci klasické sojové omáčky, několik kapek worcestru, menší hrstku neslaných pražených burských oříšků, malou hrstičku předem namočených sušených hříbků, 1/3 kávové lžičky tabasca a podlejeme asi 1 dcl bílého vína. Neustále mícháme až se víno odpaří podlejeme trochou vody a dusíme, až je maso skoro hotové. V tomhle okamžiku přidáme jednu menší masitou žlutou papriku nakrájenou na malé nudličky, kousek natě ze zelené mladé cibulky, špetku bazalky a popřípadě dosolíme asi 10 minut ještě povaříme a je hotovo. Na talíři zdobíme rajčátky. Podáváme s rýží nebo se smaženými hranolky.


    (Vepřovou kýtu můžeme nahradit kuřecím masem a hříbky zavařenými žampiony).
    Attached Files
    Last edited by ; 06.06.2010, 23:41.

  • #2
    Ahoj Petře po delší době. Četla jsem recept a právě si pochutnávám na "číně", i když trochu jinak upravené, byla to taková rychlovka na oběd : vepřová kotleta na nudličky, posolená a obalená v solamylu, daná na osmahnutou cibulku na půlměsíčky na ( olivovém ) oleji, posypaná vegetou, sušeným česnekem, kari a rozdrceným česnekem, pak jsem vsypala mraženou zeleninu, podlila vodou a trochou vína, přidala sójovku a až zelenina trochu změkla, bylo hotovo, nemusím rozvařenou.
    K tomu jsem mezitím ufritovala brambory se slupkou na půlměsíčky. Je to mňamka, po nějakém čase.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Zdravím Jani, to vypadá lákavě a moc dobře. Nepsal jsem recept, aby byl brán jako konečná verze. Zde se dá hodně improvizovat, stačí se jenom inspirovat a použít fantazii. Tobě se to povedlo! Díky!

      Comment


      • #4
        Původně odeslal Petr.Me Zobrazit příspěvek
        Zdravím Jani, to vypadá lákavě a moc dobře. Nepsal jsem recept, aby byl brán jako konečná verze. Zde se dá hodně improvizovat, stačí se jenom inspirovat a použít fantazii. Tobě se to povedlo! Díky!
        Ahoj Petře, recepty bez konečné verze jsou prima, můžeme se nechat inspirovat a přitom si to udělat i podle naší chuti. A fantazie a já podle ledničky.
        Povedlo se, jak se říká - hlad je nejlepší kuchař.
        Měj se a choď častěji...
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X