Variace na „Čínu“
Množství je počítáno cca pro 4 osoby. Jelikož jsem vše dělal od oka a nevážil jsem každou věc, tak berte váhu a množství orientačně. Budu se snažit popsat množství co nejpřesněji.
60 dkg vepřové kýty (na nudličky)
½ pol. lžíce vegety
1 vrchovatá pol. lžíce solamylu
4 pol. lžíce olivového oleje
Asi 10 cm kus ze středně velkého pórku nakrájíme na kolečka
Vše smícháme a dáme do lednice odpočinout (stačí 1 hodinu).
Potom dáme na hlubokou pánev (pokud máme WOK, tak na něj) a za stálého míchání opražíme ze všech stran. Pak přidáme cca 1 pol. lžíci klasické sojové omáčky, několik kapek worcestru, menší hrstku neslaných pražených burských oříšků, malou hrstičku předem namočených sušených hříbků, 1/3 kávové lžičky tabasca a podlejeme asi 1 dcl bílého vína. Neustále mícháme až se víno odpaří podlejeme trochou vody a dusíme, až je maso skoro hotové. V tomhle okamžiku přidáme jednu menší masitou žlutou papriku nakrájenou na malé nudličky, kousek natě ze zelené mladé cibulky, špetku bazalky a popřípadě dosolíme asi 10 minut ještě povaříme a je hotovo. Na talíři zdobíme rajčátky. Podáváme s rýží nebo se smaženými hranolky.
(Vepřovou kýtu můžeme nahradit kuřecím masem a hříbky zavařenými žampiony).
Množství je počítáno cca pro 4 osoby. Jelikož jsem vše dělal od oka a nevážil jsem každou věc, tak berte váhu a množství orientačně. Budu se snažit popsat množství co nejpřesněji.
60 dkg vepřové kýty (na nudličky)
½ pol. lžíce vegety
1 vrchovatá pol. lžíce solamylu
4 pol. lžíce olivového oleje
Asi 10 cm kus ze středně velkého pórku nakrájíme na kolečka
Vše smícháme a dáme do lednice odpočinout (stačí 1 hodinu).
Potom dáme na hlubokou pánev (pokud máme WOK, tak na něj) a za stálého míchání opražíme ze všech stran. Pak přidáme cca 1 pol. lžíci klasické sojové omáčky, několik kapek worcestru, menší hrstku neslaných pražených burských oříšků, malou hrstičku předem namočených sušených hříbků, 1/3 kávové lžičky tabasca a podlejeme asi 1 dcl bílého vína. Neustále mícháme až se víno odpaří podlejeme trochou vody a dusíme, až je maso skoro hotové. V tomhle okamžiku přidáme jednu menší masitou žlutou papriku nakrájenou na malé nudličky, kousek natě ze zelené mladé cibulky, špetku bazalky a popřípadě dosolíme asi 10 minut ještě povaříme a je hotovo. Na talíři zdobíme rajčátky. Podáváme s rýží nebo se smaženými hranolky.
(Vepřovou kýtu můžeme nahradit kuřecím masem a hříbky zavařenými žampiony).
Comment