Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme ml.kmínem, potřeme utřeným česnekem , hořčicí a dáme do pekáče. Zakápneme olejem, posypeme cibulí a kostičkami anglické slaniny. Podlijeme vodou a upečeme.
Podáváme s bramborovými noky.
Bramborové noky:
1 kg vař. brambor nastrouháme na jemném struhadle, promícháme s 250 g polohr. mouky,
1 vejce a sůl.
Z těsta uděláme válečky o průměru cca 2 cm a krájíme kousky silné cca 1-1,5 cm.
Větší vidličkou trošku zmáčkneme (udělá nám vzorek)
Vaříme v osolené vodě po vyplutí na hladinu asi 2 minuty.
Podáváme s bramborovými noky.
Bramborové noky:
1 kg vař. brambor nastrouháme na jemném struhadle, promícháme s 250 g polohr. mouky,
1 vejce a sůl.
Z těsta uděláme válečky o průměru cca 2 cm a krájíme kousky silné cca 1-1,5 cm.
Větší vidličkou trošku zmáčkneme (udělá nám vzorek)
Vaříme v osolené vodě po vyplutí na hladinu asi 2 minuty.
Comment