Na 4 porce:
vepřová pečeně 800gr
sádlo škvařené 100gr
cibule 80 gr
mouka hl. 8 gr
anglická slanina 80 gr
zeleninové lečo 200gr
1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 2 pfeferonky,
červené víno 1/2 dcl
Vepřové žebírko naklepeme, osolíme, opepříme, slabě poprášíme moukou
a opečeme na sádle. Pečené žebírko vyjmeme, přidáme drobně pokrájenou
cibulku, lehce osmahneme, přidáme lečo, hořčici, nakr. pfeferonky a angl.
slaninu.
Směs znovu podusíme s vloženým žebírkem, zakápneme červeným vínem,
povaříme a podáváme.
Tento pokrm má mastnou spojovací šťávu hnědočervené barvy s vložkou leča.
Příloha - Pečené brambory
Pečlivě omyté brambory nakrájíme na kráječi (ručně) na kolečka o síle 4-6mm,
potřeme ol.olejem smíchaným s troškou sušeného česneku, klademe na plech
s pečícím papírem , kraje lehce přes sebe (aby se nepřichytily k papíru).
Pečeme do růžova.
vepřová pečeně 800gr
sádlo škvařené 100gr
cibule 80 gr
mouka hl. 8 gr
anglická slanina 80 gr
zeleninové lečo 200gr
1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 2 pfeferonky,
červené víno 1/2 dcl
Vepřové žebírko naklepeme, osolíme, opepříme, slabě poprášíme moukou
a opečeme na sádle. Pečené žebírko vyjmeme, přidáme drobně pokrájenou
cibulku, lehce osmahneme, přidáme lečo, hořčici, nakr. pfeferonky a angl.
slaninu.
Směs znovu podusíme s vloženým žebírkem, zakápneme červeným vínem,
povaříme a podáváme.
Tento pokrm má mastnou spojovací šťávu hnědočervené barvy s vložkou leča.
Příloha - Pečené brambory
Pečlivě omyté brambory nakrájíme na kráječi (ručně) na kolečka o síle 4-6mm,
potřeme ol.olejem smíchaným s troškou sušeného česneku, klademe na plech
s pečícím papírem , kraje lehce přes sebe (aby se nepřichytily k papíru).
Pečeme do růžova.
Comment