Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Strakonický kotlet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Strakonický kotlet

    Na 4 porce:
    vepřová pečeně 800gr
    sádlo škvařené 100gr
    cibule 80 gr
    mouka hl. 8 gr
    anglická slanina 80 gr
    zeleninové lečo 200gr
    1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 2 pfeferonky,
    červené víno 1/2 dcl
    Vepřové žebírko naklepeme, osolíme, opepříme, slabě poprášíme moukou
    a opečeme na sádle. Pečené žebírko vyjmeme, přidáme drobně pokrájenou
    cibulku, lehce osmahneme, přidáme lečo, hořčici, nakr. pfeferonky a angl.
    slaninu.
    Směs znovu podusíme s vloženým žebírkem, zakápneme červeným vínem,
    povaříme a podáváme.
    Tento pokrm má mastnou spojovací šťávu hnědočervené barvy s vložkou leča.

    Příloha - Pečené brambory
    Pečlivě omyté brambory nakrájíme na kráječi (ručně) na kolečka o síle 4-6mm,
    potřeme ol.olejem smíchaným s troškou sušeného česneku, klademe na plech
    s pečícím papírem , kraje lehce přes sebe (aby se nepřichytily k papíru).
    Pečeme do růžova.
    Attached Files
    Alena J

  • #2
    No to bych si nyní, po tom odhazování sněhu dala, brzy vyzkouším.
    Renata

    Comment


    • #3
      Ali vypadá náramně,určitě zkusím ,díky moc za bezva inspiraci a recept.
      Radka

      Comment

      Pracuji...
      X