Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kotlety cikánského barona

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kotlety cikánského barona

4 vepřové kotlety
    1 lžička hořčice
    11/2 lžíce mouky
    1/2 lžíce mleté sladké papriky
    1/4 lžičky mletého kmínu
    sůl a pepř podle chuti
    100g uzené slaniny, na velmi malé kostky nakrájené
    2 lžíce oleje
    1 cibule na drobno nakrájená
    1 lžíce rajského protlaku
    4 lžíce suchého bílého vína, nebo suchého Vermutu
    8 lžic masového vývaru
    4 lžíce kyselé smetany
    2 zelené papriky - na proužky
    1/2 lžičky chilli
    250g žampionů- na plátky

V misce smíchám mouku s mletou paprikou, kmínem, solí a pepřem. Kotlety mírně naklepu,na několika místech naříznu a pomažu hořčicí. Obalím ve směsi mouky s kořením. Osmažím je na oleji společně se slaninou.Kotlety se slaninou vyjmu když slanina zesklovatí a dám stranou. Na výpeku osmažím cibuli, přidám chilli,víno, vývar,raj.protlak a smetanu. Dobře zamíchám a uvolním výpek ode dna pánve. Vrátím kotlety, snížíme teplotu a dusím je do měkka.Občas je obrátím.Zhruba 10 minut před dokončením rozložím na kotlety papriku,žampiony a podusím.
    Iva4

Tak to se mi moc líbí, díly za receptík, kotlety dělám často
    Iris

Comment

Vypadá to moc jede, určitě vyzkouším. Kotletky můžem.
      Renata

Comment

ahoj Ivo, včera jsem dělala, jenže muž nepřivezl kotlety a já to tolik moc chrěla vyzkoušet, že jsem improvizovala a dělala z roštěnek. Je to moooc dobré, skvělé, kromě toho masa jsem zcela dodržela Tvůj recept. Moc děkuji, bude to nadobro v mém jídelníčku. ahojj
        Iris

Comment

Ahoj Iris,potěšilo mne,že jsi vyzkoušela recept a ještě víc, že ti chutnalo.
          Iva4

Comment

Ivi, co k tomuto masu nejraději podáváš za přílohu?

Comment

Původně odeslal petrulinka Zobrazit příspěvek
              Ivi, co k tomuto masu nejraději podáváš za přílohu?
              Dávám brambory vařené nebo opečené.
              Iva4

Comment

Tedy to byla rychlá odpověď. Děkuji a recept určitě vyzkouším, neboť vypadá opravdu moc dobře.

Comment

Ivi, včera jsem tento recept dělala, jen jsem omylem vytáhla z mrazáku kýtu, ale i z kýty to nemělo chybu. Všichni doma pomlaskávali. Udělala jsem k tomu brambory, které se uvaří ve slupce, pak se nakrájejí na plátky, uloží na plech, jemně osolí, okmínují, pokapou olejem a dají zapéct do trouby tak na 15 - 20 minut. K tomuto masu byly vynikající. Takže moc díky za recept.

Comment

Petrulinko jsem ráda,že jste si pochutnali.Opečené brambory buď na pánvičce nebo jak píšeš ty v troubě nemají chybičku.
                    Iva4

Comment

Pracuji...
                    X