Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kotlety cikánského barona

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kotlety cikánského barona

    4 vepřové kotlety
    1 lžička hořčice
    11/2 lžíce mouky
    1/2 lžíce mleté sladké papriky
    1/4 lžičky mletého kmínu
    sůl a pepř podle chuti
    100g uzené slaniny, na velmi malé kostky nakrájené
    2 lžíce oleje
    1 cibule na drobno nakrájená
    1 lžíce rajského protlaku
    4 lžíce suchého bílého vína, nebo suchého Vermutu
    8 lžic masového vývaru
    4 lžíce kyselé smetany
    2 zelené papriky - na proužky
    1/2 lžičky chilli
    250g žampionů- na plátky


    V misce smíchám mouku s mletou paprikou, kmínem, solí a pepřem. Kotlety mírně naklepu,na několika místech naříznu a pomažu hořčicí. Obalím ve směsi mouky s kořením. Osmažím je na oleji společně se slaninou.Kotlety se slaninou vyjmu když slanina zesklovatí a dám stranou. Na výpeku osmažím cibuli, přidám chilli,víno, vývar,raj.protlak a smetanu. Dobře zamíchám a uvolním výpek ode dna pánve. Vrátím kotlety, snížíme teplotu a dusím je do měkka.Občas je obrátím.Zhruba 10 minut před dokončením rozložím na kotlety papriku,žampiony a podusím.
    Iva4

  • #2
    Tak to se mi moc líbí, díly za receptík, kotlety dělám často
    Iris

    Comment


    • #3
      Vypadá to moc jede, určitě vyzkouším. Kotletky můžem.
      Renata

      Comment


      • #4
        ahoj Ivo, včera jsem dělala, jenže muž nepřivezl kotlety a já to tolik moc chrěla vyzkoušet, že jsem improvizovala a dělala z roštěnek. Je to moooc dobré, skvělé, kromě toho masa jsem zcela dodržela Tvůj recept. Moc děkuji, bude to nadobro v mém jídelníčku. ahojj
        Iris

        Comment


        • #5
          Ahoj Iris,potěšilo mne,že jsi vyzkoušela recept a ještě víc, že ti chutnalo.
          Iva4

          Comment


          • #6
            Ivi, co k tomuto masu nejraději podáváš za přílohu?

            Comment


            • #7
              Původně odeslal petrulinka Zobrazit příspěvek
              Ivi, co k tomuto masu nejraději podáváš za přílohu?
              Dávám brambory vařené nebo opečené.
              Iva4

              Comment


              • #8
                Tedy to byla rychlá odpověď. Děkuji a recept určitě vyzkouším, neboť vypadá opravdu moc dobře.

                Comment


                • #9
                  Ivi, včera jsem tento recept dělala, jen jsem omylem vytáhla z mrazáku kýtu, ale i z kýty to nemělo chybu. Všichni doma pomlaskávali. Udělala jsem k tomu brambory, které se uvaří ve slupce, pak se nakrájejí na plátky, uloží na plech, jemně osolí, okmínují, pokapou olejem a dají zapéct do trouby tak na 15 - 20 minut. K tomuto masu byly vynikající. Takže moc díky za recept.

                  Comment


                  • #10
                    Petrulinko jsem ráda,že jste si pochutnali.Opečené brambory buď na pánvičce nebo jak píšeš ty v troubě nemají chybičku.
                    Iva4

                    Comment

                    Pracuji...
                    X