GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ
1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky,
sůl, pepř, 2 kostky bujónu , 1 feferonka, 0,75 -1 l vody
Postup: Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat.
Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu.
Dát vše do pekáče, lepší je do ohnivzdorné skleněné misky, přikrýt alobalem
a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny.
NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL.
Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.
Tento guláš je úplně jiný než klasický.
Zkopír. z emailu.
1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky,
sůl, pepř, 2 kostky bujónu , 1 feferonka, 0,75 -1 l vody
Postup: Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat.
Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu.
Dát vše do pekáče, lepší je do ohnivzdorné skleněné misky, přikrýt alobalem
a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny.
NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL.
Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.
Tento guláš je úplně jiný než klasický.
Zkopír. z emailu.
Comment