Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Stehna na podestylce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Stehna na podestylce

    Potrebujeme


    Kureci stehna...............................osolit a opeprit
    Lilky............................................. nakrajene na hranolky
    Cibuli............................................ .nakrajene na mesicky
    Cesnek...........................................n asekany na hrubo
    Feferonky........................................o dstranit seminka a nakrajet na nudlicky
    Rajcata........................................... ..oloupat a zbavit seminek
    Paprikove lusky - barevne....................nakrajene na nudlicky
    Olivovy olej
    Sul
    Pepr.............................................. .....nejlepe cerstve umlety - trochu hrubsi
    Nedavat vodu na podlevani, protoze zeleninka pusti hodne stavy


    Postup

    V pekaci si dobre rozpalime olivovy olej,
    vlozime kureci stehynka a z obou stran je dobre opeceme, aby dostaly barvu a aby se uzavrely pory

    Stehynka vyndame na talir
    na olej na panvi nechame zesklovatet cibuli nakrajenou na mesicky,
    pridame cesnek nasekany na drobno
    a feferonky nakrajene na tenke prouzky
    zamichame, sejmeme z plotny
    Pridame
    Na hranolky nakrajene lilky
    na prouzky nakrajene papriky
    na ctvrtky nakrajena rajcata,
    osolime, opeprime
    navrch naskladame stehna
    a sup s tim do na 180°C predehrate trouby
    Zapekame do zmeknuti stehen
    Bude-li potreba, tak behem peceni trochu prelijeme stehna vypekem ze dna pekace.

    Podavam k tomu ryzi
    Dobrou chut

  • #2
    Tak to bude super, já ale přidám kuřecí prsa, nebot despota /můj muž/ stehna nejí. -já nemám zahrádku, ale jsem zásobovaná.. díky za recept, jo Ursulo, prosím tě, děláš s těma lilkama něco před úpravou ? Někdy bývají hořké.
    Last edited by iris; 18.09.2009, 19:29.
    Iris

    Comment


    • #3
      Ne Iris ja je mam cerstve z keriku pred barakem, tak horke nejsou.
      Kdyz mam snedenou svou urodu, tak rok lilky nemusim
      Ja bydlim na konci sveta a kolem nas nejezdi auta, tak mohu mit lilky a rajcata u zdi baraku cely den na ne sviti slunicko a v noci zed hreje

      Kupujes-li lilky, dbej na to, aby to zelene na nich bylo cerstve a take stonek by nemel byt hnedy.
      Pak take nejsou horke.

      Mas-li podezreni, ze by mohly byt horke, tak je rozpul, posol a nech "vyplakat".
      Pak je oplachni a osus.

      Comment


      • #4
        Tak tohle si budu muset udělat. Dala jsem se teď na zeleninu a tak dělám vše na zelenině. Nikdy mi moc zelenina nejela, dřív jsem ji ve svém jídelníčku měla jen zřídka. Ale po zdravotních problémech, jsem musela změnit jídelníček a jíst převážně zeleninu. Ale brzo jsem jí přišla na chuť, tak vítám každý další recept. Tohle si myslím, že mi bude určitě chutnat.
        Jo, Uli, když tam přidám i cuketu a patizon, asi tím nic nezkazím, nebo radši nedávat? Ale jinak dík za recept.
        Věruše

        Comment


        • #5
          Veruse urcite tim nic nezkazis
          Bude podestylka jeste bohatsi

          Comment


          • #6
            Pečeš to přikryté nebo odkryté???
            MARUŠKA

            Comment


            • #7
              Odkryte to pecu Marusko.
              Stehna maji pak chrupavou kurcicku a zelenina pousti hodne stavy, tak se ji neco vypari.

              Comment

              Pracuji...
              X