Vepřová panenka, slanina na tenké a hlavně dlouhé plátky, sůl, pepř,tymián, horčice Dijon, nebo plnotučná.
Slaninu pokladame tak, aby se jednotlivé plátky trochu překrývaly, napříč položíme maso, které osolíme, opepříme a posypeme troškou tymiánu, potřeme silně hořčicí.
střídavě z obou stran překryjeme slaninkou, tak aby bylo maso krásně zabalené.
Pečeme na pekáčlu s olejem asi 5O min., / ke konci dávám na horkovzduch, slanina bude křupavá /
Já nejradši k tomu smažené houby- na cibulce s drceným kmínem, solí, pepřem
a taky se sosíkem , který si připravím zvlášt.
Cibuli osmažím dozlatova, jemně zapráším troškou hl. mouky a opeču, pak podleju a rozdrobím kousek hovězího bujonu, trošku sojovky a Worcestru, povařím a nechám odpařit do příjemné hustoty. Přidám trošku petrželky.
Slaninu pokladame tak, aby se jednotlivé plátky trochu překrývaly, napříč položíme maso, které osolíme, opepříme a posypeme troškou tymiánu, potřeme silně hořčicí.
střídavě z obou stran překryjeme slaninkou, tak aby bylo maso krásně zabalené.
Pečeme na pekáčlu s olejem asi 5O min., / ke konci dávám na horkovzduch, slanina bude křupavá /
Já nejradši k tomu smažené houby- na cibulce s drceným kmínem, solí, pepřem
a taky se sosíkem , který si připravím zvlášt.
Cibuli osmažím dozlatova, jemně zapráším troškou hl. mouky a opeču, pak podleju a rozdrobím kousek hovězího bujonu, trošku sojovky a Worcestru, povařím a nechám odpařit do příjemné hustoty. Přidám trošku petrželky.
Comment