Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Panenka pečená ve slanině

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Panenka pečená ve slanině

    Vepřová panenka, slanina na tenké a hlavně dlouhé plátky, sůl, pepř,tymián, horčice Dijon, nebo plnotučná.

    Slaninu pokladame tak, aby se jednotlivé plátky trochu překrývaly, napříč položíme maso, které osolíme, opepříme a posypeme troškou tymiánu, potřeme silně hořčicí.
    střídavě z obou stran překryjeme slaninkou, tak aby bylo maso krásně zabalené.
    Pečeme na pekáčlu s olejem asi 5O min., / ke konci dávám na horkovzduch, slanina bude křupavá /
    Já nejradši k tomu smažené houby- na cibulce s drceným kmínem, solí, pepřem
    a taky se sosíkem , který si připravím zvlášt.
    Cibuli osmažím dozlatova, jemně zapráším troškou hl. mouky a opeču, pak podleju a rozdrobím kousek hovězího bujonu, trošku sojovky a Worcestru, povařím a nechám odpařit do příjemné hustoty. Přidám trošku petrželky.
    Attached Files
    Last edited by iris; 09.08.2009, 18:11.
    Iris

  • #2
    Iris, ty mi tedy děláš chutě. Asi toto jídlo udělám příští sobotu k obědu, ale protože nebudu mít houby na smažení, udělám k tomu špenát, případně žampiony, ty by snad taky šly. Je po těch 50 minutách maso dostatečně měkké? U nás se musí rozpadat, protože manžel a švagrová mají problémy se zuby.
    Blanka

    Comment


    • #3
      Blani, správně se má panenka péct ještě méně, ale my to taky máme rádi měkoučké, dej to pozvolna péct, dobu si klidně prodluž, ta slanina to ochrání a nevysuší se to.Klidně to dej mírně na hodinku a pak zprudka dopeč. Mírně proto, aby se slanina brzy nepřipejkala, někdy to řeším tak, že přikryju alebalem.Uvidíš, vyzkoušíš. Špenátek je k tomu výbornej
      Iris

      Comment


      • #4
        Nóóó Iris, vypadá to báječně panenku nemám, ale šlo by jistě i z jiného kousku vepřového, jen by se asi dýl dělalo. Dijonskou hořičici mám ráda, dává jídlu takový šmrnc.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Vepřovou panenku ve slanině jsem pekla tuto neděli na oběd. Je vynikající, šťavnatá, všem moc chutnala, snědli jsme 3!!!

          Comment


          • #6
            Jsem ráda, že chutnaloooooooo !!!!
            Iris

            Comment

            Pracuji...
            X