Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kotlety se sýrem a šlehačkou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kotlety se sýrem a šlehačkou

    Brambory oloupeme a nakrajíme na plátky - né moc silné.Kotlety ,může být i krkovička naklepeme a okořenime :grilovaci koř.kari ,sůl.Na dno zapékací misy dáme brambory, asi 2 vrstvy a na to dáme maso.Potom zase brambory ,maso a končíme bramborama .Jo jestě jsem zapoměla - vrstvy brambor osolit! Přikrejeme a dáme do trouby na 250 st.Pečeme asi 1 hod.dokud nebude maso i brambory měkké.Před koncem to zalejeme šlehačkou a asi za 1/4 hod posypeme nastrouhaným sýrem.Je to hrozně dobrý,my se olizujeme až za ušima.

  • #2
    Leni já to taky dělám,ale z krkovičky. Tu si ale na pánvi z obou stran obdělám,nedávám syrové.Ale dám na dno cibuli,krkovičky,hodně brambor,které promívhám s cibulí na půlměsíčky,prosolit a zalít šlehačkou. Ke konci strouhaný sýr a odkryté zapeču.

    Comment


    • #3
      Jaruš, dělám ještě jeden způsob.Okořeněné syrové maso dám na plech, zasypu hustě sýrem a poleji šlehačkou.Pečeme asi 1 hod. až sýr uděla zlatou kůrku.Podáváme s hranolkama a tatarkou nebo s bramborami.Hodí se spíš krkovička .která není tak suchá.A upozornuji,že maso moc nesolím,je to s tím sýrem slané až až

      Comment


      • #4
        Ahoj LeniG., receptů se šlehačkou je spousta a všechno zalité šlehajdou je super
        já jednou v remosce dělala " jen " brambory zalité a málem jsem všechno snědla na posezení.
        Používám někdy i ty sáčky z Vitany nebo Maggi dobré nápady, třeba ta Lišková omáčka, dělá se na pánvi,a je to chuťově moc dobré, moji chlapi nemusí houby, ale tohle jim chutná, a určo se to dá i zapéct.
        Těším se na další receptíky od Tebe.
        Zdravím.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Tuhle variantu máme moc rádi a říkáme jí Švandová. Ona to dělala jednou v televizi herečka Jana Švandová.
          Mirka

          Comment


          • #6
            Já mám recept jako Jaruš a nemá to chybu,nešetřit cibulí
            MARUŠKA

            Comment


            • #7
              Já dělám tento receptík už dlouho a stejně jako Lenka. Jen tou šlehačkou to zalévám už od začátku. Zvlášť bych to maso neopékala, protože v tom je právě ten vtip, že se to všechno dohromady propeče a proňahňá. A to masíčko je právě měkoučké , protože se peče na těch bramborách a pustí do nich tu voňavou štávu. Je pravda, že receptů je asi víc.

              Comment

              Pracuji...
              X