Brambory oloupeme a nakrajíme na plátky - né moc silné.Kotlety ,může být i krkovička naklepeme a okořenime :grilovaci koř.kari ,sůl.Na dno zapékací misy dáme brambory, asi 2 vrstvy a na to dáme maso.Potom zase brambory ,maso a končíme bramborama .Jo jestě jsem zapoměla - vrstvy brambor osolit! Přikrejeme a dáme do trouby na 250 st.Pečeme asi 1 hod.dokud nebude maso i brambory měkké.Před koncem to zalejeme šlehačkou a asi za 1/4 hod posypeme nastrouhaným sýrem.Je to hrozně dobrý,my se olizujeme až za ušima.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Kotlety se sýrem a šlehačkou
Collapse
X
-
Jaruš, dělám ještě jeden způsob.Okořeněné syrové maso dám na plech, zasypu hustě sýrem a poleji šlehačkou.Pečeme asi 1 hod. až sýr uděla zlatou kůrku.Podáváme s hranolkama a tatarkou nebo s bramborami.Hodí se spíš krkovička .která není tak suchá.A upozornuji,že maso moc nesolím,je to s tím sýrem slané až až
Comment
-
Ahoj LeniG., receptů se šlehačkou je spousta a všechno zalité šlehajdou je super
já jednou v remosce dělala " jen " brambory zalité a málem jsem všechno snědla na posezení.
Používám někdy i ty sáčky z Vitany nebo Maggi dobré nápady, třeba ta Lišková omáčka, dělá se na pánvi,a je to chuťově moc dobré, moji chlapi nemusí houby, ale tohle jim chutná, a určo se to dá i zapéct.
Těším se na další receptíky od Tebe.
Zdravím.anina s.
Comment
-
Já dělám tento receptík už dlouho a stejně jako Lenka. Jen tou šlehačkou to zalévám už od začátku. Zvlášť bych to maso neopékala, protože v tom je právě ten vtip, že se to všechno dohromady propeče a proňahňá. A to masíčko je právě měkoučké , protože se peče na těch bramborách a pustí do nich tu voňavou štávu. Je pravda, že receptů je asi víc.
Comment
Comment