Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pečený králík na cibuli a česneku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pečený králík na cibuli a česneku

    700 g naporcovaného králíka,
    máslo,
    1 velká cibule,
    3 stroužky česneku,
    sůl

    Naporcovaného králíka dáme do pekáče, osolíme , obložíme na kousky nakrájeným máslem, podlijeme malým množstvím vody a přikryté dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Asi po 20 minutách pečení přidáme do pekáče nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Opět přikryjeme a pečeme dál. Během pečení králíka přeléváme vypečenou šťávou, která je ochucená pouze cibulí a česnekem. Maso upečeme doměkka a na posledních 20 minut ho odkryjeme, aby získalo pěknou kůrčičku. Podáváme se špenátem, nebo kysaným zelím a bramborovým knedlíkem.
    Attached Files
    Maruš

  • #2
    To vypadá moc dobře. Mám králíka v mrazáku, tak to taky zkusím.
    Ketka 1957

    Comment


    • #3
      Králíčka bych si taky dal ).
      Maruš

      Comment


      • #4
        je ten kralik suchej sem tam musela dat spek

        Comment

        Pracuji...
        X