700 g naporcovaného králíka,
máslo,
1 velká cibule,
3 stroužky česneku,
sůl
Naporcovaného králíka dáme do pekáče, osolíme , obložíme na kousky nakrájeným máslem, podlijeme malým množstvím vody a přikryté dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Asi po 20 minutách pečení přidáme do pekáče nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Opět přikryjeme a pečeme dál. Během pečení králíka přeléváme vypečenou šťávou, která je ochucená pouze cibulí a česnekem. Maso upečeme doměkka a na posledních 20 minut ho odkryjeme, aby získalo pěknou kůrčičku. Podáváme se špenátem, nebo kysaným zelím a bramborovým knedlíkem.
máslo,
1 velká cibule,
3 stroužky česneku,
sůl
Naporcovaného králíka dáme do pekáče, osolíme , obložíme na kousky nakrájeným máslem, podlijeme malým množstvím vody a přikryté dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Asi po 20 minutách pečení přidáme do pekáče nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Opět přikryjeme a pečeme dál. Během pečení králíka přeléváme vypečenou šťávou, která je ochucená pouze cibulí a česnekem. Maso upečeme doměkka a na posledních 20 minut ho odkryjeme, aby získalo pěknou kůrčičku. Podáváme se špenátem, nebo kysaným zelím a bramborovým knedlíkem.
Comment