Tak se musím pochválit,bábovka se povedla a je teda vynikající Krásně vypadá a dobře se krájí. ;Musím odvézt Mys.sce,aby taky ochutnala.
Ještě jednou díky za recept Maruško.C. babi
Jaruško,foteček by bylo dost,ale bohužel to sem neumím dát.Musím počkat,až bude mít Mys.ska čas a naučí mě to!!!
Do předchozí galerky jsem se to taky naučila.Pá babi
Ahoj holky, taky se na ni chystám a švigře jsem zase musela pustit nějaká videa od Ivanky, nemohla se odlepit, oni mají špatný signál někdy na netu. Dneska byla naše mamka na návštěvě, tak jsme se bavily, jak jinak, i o vaření.
Tak všechny zdravím.
Ahojky.
Bábovka byla vynikající. Přidělala jsem šťávičku a byla z rýží, pak jsem doděla trochu UHO/ univerzální hnědá omáčka/ a k tomu bramboroou kaši a do třtice jsem udělala špenát a uvařila pár "gnochů". Takže oběd byl o třech chodech. Zavděčila jsem se celé rodině.Mirka
Tak jsem si včera koupila časopis a tam byla obdoba kuřecí bábovky, ale trochu jiný postup. Udělala jsem ji k obědu a je také moc dobrá. Dala jsem do fotogalerie.
Suroviny: 1 kg prsních řízků, sůl, kari a grilovací koření dle chuti. 15 dkg plátků anglické, 15 dkg plátků sýra, 15 dkg nakrájené šunky, 5 vajec, 2 lžíce oleje, 1 ks cibule střední, 1 červená paprika.
Formu srnčího hřbetu vyložíme peč. papírem. Řízky naklepeme, osolíme, posypeme kořením, poklademe slaninou, sýrem a šunkou.
Na oleji osmažíme cibuli a přidáme vejce, sůl a připravíme míchanici. Dáme jako další vrstvu. Poklademe proužky červené papriky. Dala jsem na vejce ještě anglickou a potom ještě kuřecí. Opět koření a sůl. Přikryjeme alobalem a pečeme 1,5 hod.
Dopadlo to móc dobře, pekla jsem na 220 asi hodinu. Pečpapír jsem namočila a vymačkala.Jen příště budu mít odvahu tam přidat i něco jiného (houby) a zkusím to ze stehenních řízků, ty jsou trochu šťavnatější, ale jinak jsem ráda, že jsem se k tomu "dokopala" a nemusela nic rolovat.
Comment